Gå til sidens hovedinnhold

Mener Rodgers trampet på Liverpools arv

- Jeg skjønner at det reageres, sier Viasat-profil om den massive Liverpool-slakten.

Tirsdag kveld tapte Liverpool 1-0 borte mot Real Madrid i Champions League. Manager Brendan Rodgers stilte med det mange har valgt å kalle et B-lag.

Karim Benzema ble eneste målscorer i bataljen, der vertene stort sett hadde kontroll, mens Liverpool hadde nok med å holde ballen unna eget nett.

Det at Rodgers valgte å hvile flere av sine beste spillere til kampen, har fått mange til å reagere. Blant dem er Viasat-kommentator Roar Stokke.

- Skjønner det
Han var på plass på Santiago Bernabeu tirsdag kveld.

- Liverpool har ventet i fem år på Champions League-spill og stiller ikke med de beste spillerne som Jordan Henderson og Raheem Sterling mot Europas beste lag. Merkelig! Er ikke et møte med de beste en flott utviklingsarena? Real Madrid stilte jo med sine beste, selv om de i teorien allerede var videre fra gruppespillet før kampen, sier kommentatoren til Nettavisen.

- Og hva med fansen, som betaler tusenvis av kroner for å reise til Madrid, er dette respektfullt overfor dem? Jeg skjønner at det reageres, sier Stokke.

I møtet med Newcastle noen dager før Real Madrid-kampen, leverte Liverpool én av sine svakeste forestillinger så langt i høst, da med mange av de beste på banen, og slik sett var det kanskje ikke så overraskende at Rodgers ønsket å gjøre det klart at ingen er garantert fast plass på laget, men at han skulle benke så mange av sine antatt beste menn, er oppsiktsvekkende.

- Rodgers kan selvsagt rettferdiggjøre prioriteringene. Han er manageren, men han må tåle at både fansen og pressen ikke forstår hvorfor han utelater mange av sine beste menn i en så stor kamp, sier Viasat-profilen.

- I alle klubber tåler spillerne to kamper i uken, over mange år. Liverpools spillere tåler det, de også, i hvert fall unggutter som Henderson og Sterling.

Selv om Liverpool kun har én seier på de fire første kampene i Champions Leagues gruppe B, tror Stokke klubben tar seg videre til neste runde.

- Jeg tror de hangler seg videre, men det blir tøft. Daniel Sturridge kan utgjøre en forskjell, sier Stokke om spissen som har slitt mye med skade.

- Trampet på arven
Reagerer gjør også den profilerte The Telegraph-spaltisten Henry Winter.

I et innlegg tirsdag minner han oss på Liverpools stolte tradisjoner i Europa, klubben har vunnet den gjeveste europacupen fem ganger, senest under Rafael Benitez i 2005, og klubben har alltid tatt denne cupen på alvor.

Nå er spaltisten sjokkert over hvordan Rodgers har tråkket på Liverpools stolte tradisjoner og historie, ved å sende et svekket lag på banen.

- Liverpools historie i Europa er berømt. Tradisjonelt har klubben spilt med ambisjon, tro og sine beste spillere. Tirsdag ble denne arven trampet på.

- Liverpools historie i Europa har få eksempler på lag som er svekket og få eksempler på stjerner som blir gjemt bort på benken til det gjenstår et kvarter av kampen. Da Steven Gerrard, Raheem Sterling og Philippe Coutinho kom på banen, så Liverpool plutselig ut som en trussel, skriver Winter.

Brendan Rodgers på sin side vil helt sikkert si at han hvilte sine beste spillere med tanke på kampen mot Chelsea til helgen. Han vil si at etter det som ble prestert mot Newcastle forrige helg, kan ingen av de som var på banen i den kampen kalle seg førstelagsstjerner og han vil sikkert si han føler troppen nå er såpass bred, at det er helt naturlig med rotasjon i en lang sesong.

Winter legger ikke skul på at han har stor respekt for Rodgers som manager og at han har latt seg imponere av nordiren, men er ikke enig i valget tirsdag.

- Rodgers har mange kvaliteter og er en god leder, men han gamblet og feilet. Han kan unnskylde dette på hvilken måte han ønsker. Han kan hylle Kolo Toure, med rette, han skryte av Alberto Moreno, han kan gjøre et poeng av at Liverpool stoppet Cristiano Ronaldo, som er i sitt livs form, men alt dette er bare små detaljer. Det blir som å si at oksen gjorde en grei innsats, før matadoren stakk sverdet i den. Til syvende og sist, er det ikke til å komme vekk fra at Liverpool faktisk tapte i Madrid, mener spaltist Winter.

Slaktes i Spania
Winter får støtte for sine synspunkter blant spanske journalister. Storavisene AS og Marca, samt andre aviser langer ut mot Rodgers' laguttak onsdag.

«Det å blåse i Champions League og blåse i Santiago Bernabeu, er ikke en oppførsel vi hadde sett av en dyktig manager», skriver Deportivo Mundo.

«Det å gi opp håpet om seier i det man tar ut laget, er en hån mot klubbens historie», skriver den spanske AS-reporteren Alfredo Relano.

«Oppgjøret var som en vennskapskamp», skrev Marca og ga Rodgers 4,5 av 10 mulige poeng på sin børs. Avisen lot seg ikke imponere av nordiren.

Liverpool-sjefen blir sammenlignet med Granada-trener Joaquin Caparros, som nylig fikk reaksjoner på sine uttalelser før møtet med Atletico Madrid.

- Det eneste jeg håper, er at det ikke kjører over oss, sa han.

El Pais-journalist Santiago Segrurola påpeker imidlertid følgende når det gjelder den sammenligningen: - Det var Granada. Dette er Liverpool!

Real Madrid topper gruppe B klart med full pott, tolv poeng, etter fire kamper. Liverpool på sin side har kun én seier på fire kamper og står med tre poeng. Basel fra Sveits har seks poeng, mens Ludogorets også har tre poeng.

To runder gjenstår. Liverpool møter Ludogorets (b) og Basel (h).

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe