Mener selv han er verdens beste spiller

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

- Du er enten best eller et null, sier Zlatan Ibrahimovic.

06.06.11 11:52

I et intervju med svensk TV4, som ble sendt søndag kveld, utpeker Zlatan Ibrahimovic seg selv som verdens beste fotballspiller.

- Det er mentaliteten. Enten er man best, eller så er man ingen. Nummer to er for meg det samme som å være sist, sier svensken i intervjuet.

- Og hvor befinner du deg på rankingen nå? spør reporter Anna Brolin.

- Hvor tror du? svarer Zlatan og ler.

- Ifølge deg selv?

- Ja, ifølge meg selv. Så får alle andre bedømme og si det de vil. Alle får ha sin mening. Det respekterer vi. Men jeg har min egen mening.

Det skaper reaksjoner.

TV4 har spurt om meningene til et knippe eksperter fra andre land.

- Det er helt umulig å si at han er best i verden. Zlatan har ikke engang vunnet Champions League, sier Juan Pablo Mendez i den argentinske avisen Olé.

- I England er han et null. Ingen i England tror han kan spille, sier Daily Mirrors kommentator Martin Lipton om AC Milan-spissen.

Lionel Messi anses av de fleste som klodens beste fotballspiller, mens Cristiano Ronaldo regnes som den nest beste, selv om det vitterlig ikke så slik ut da han møtte Tom Høgli og Norge i Lisboa lørdag kveld.

Zlatan Ibrahimovic har ett sterkt argument: Han har feiret seriegull med samtlige lag han har spilt for i samtlige sesonger siden 2004 (selv om seriegullene med Juventus i 2005 og 2006 senere ble fratatt klubben på grunn av Calciopoli-skandalen).

Lionel Messi har til sammenligning vunnet Champions League to ganger, den spanske toppserien tre ganger og VM for klubblag én gang de siste tre årene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.