*Nettavisen* Sport.

Mener Spurs-stjerne er blant verdens beste spillere

Foto: Afp

USA-sjef Jürgen Klinsmann hyller sin kaptein.

03.06.13 12:49

Det amerikanske landslaget feiret 100 år med en vennskapskamp mot Tyskland. Mot et B-preget Tyskland ble det til slutt 4-3-seier – anført av en toneangivende Clint Dempsey.

– Helt der oppe
Jozy Altidore scoret kampens første mål før Tyskland-keeper Marc-André ter Stegen rotet det voldsomt til i det som ble et komisk selvmål. Dempsey stod for USAs to siste mål. Landslagssjef Jürgen Klinsmann er ikke snau i sin omtale av Tottenham-angriperen.

– Det er et privilegium å ha Clint Dempsey på laget. For øyeblikket er han helt der oppe blant verdens beste spillere, sier Klinsmann til det amerikanske fotballforbundets hjemmeside, gjengitt på bold.dk.

Klinsmann, som har to sesonger bak seg i Tottenham, ser store lederegenskaper i Dempsey.

– Han ser alltid fram mot neste kamp. Det er en av grunnene til at jeg utnevnte ham som kaptein, fordi spillerne ser hans sult og «drive», forklarer landslagssjefen.

VM-kvalifisering venter
Amerikanerne har ikke startet sin VM-kvalifisering på imponerende vis. Etter de tre første kampene ligger de på tredjeplass i sin VM-kvalifiseringsgruppe. Én uavgjort, én seier og ett tap er fasiten så langt.

Seieren mot Tyskland bør gi amerikanerne god tro på at formen er på plass før fredagens møte mot Jamaica.

Deretter venter Panama 11. juni og Honduras 18. juni, før kvalifiseringen avsluttes til høsten. (ANB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag