Mener stjernen bør «rømme» fra Deila

SPILLERFLUKT? Ronny Deila har sitt å stri med i Celtic.

SPILLERFLUKT? Ronny Deila har sitt å stri med i Celtic. Foto: Jeff Holmes (PA / NTB scanpix)

- Han er for god for Celtic, sier tidligere profil.

Norske Ronny Deila har fått en turbulent start på sin karriere som manager i skotske Celtic og nordmannen fikk blant annet sitt å stri med da klubben røk ut i Champions League-kvalifiseringen mot lille Maribor fra Slovenia.

Dette førte til store protester fra fansen. Protestene var i hovedsak rettet mot Peter Lawell, mannen som hentet Deila fra Strømsgodset, men det vil uansett ikke bli lett for Deila å få fred og arbeidsro med slikt oppstyr.

I tillegg til dette risikerer klubben også å miste flere stjernespillere. Nederlandske Artur Numan, som i sin aktive karriere spilte for Rangers i Skottland, maner Celtic-stjerne Virgil van Dijk til å komme seg bort fra Celtic.

Numan, som fikk 45 landskamper for Nederland, mener stopper van Dijk må til en større klubb og liga, for å ta nye steg i karrieren.

Celtic skal ha avslått flere bud for 23-åringen i løpet av sommeren. Van Dijk ble også utelatt fra troppen til møtet med Dundee United tidligere i høst og fikk beskjed om å holde seg unna Celtics treninger, fram til han fikk orden på tankene. Stopperen har ikke lagt skjul på at han ønsker seg til en ny klubb.

Numan uttaler seg om landsmannen til den skotske avisen Daily Record.

- Om han får sjansen, så må Virgil dra til England i januar, eller etter den inneværende sesongen. Han er for god for skotsk liga, sier Numan.

- Når en slik spiller bli koblet med engelske klubber, er det naturlig at han vil bort. I Skottland har du Celtic som eneste topplag, sier han videre.

Numan er redd van Dijk skal stagnere i skotsk fotball.

- Når en spiller kommer til Skottland, gjelder det å imponere i en sesong eller to. Men blir han der i tre-fire år, og møter lag som Ross County, kan det bli vanskelig å motivere seg. Jeg tror Virgil trenger å ta et nytt steg i karrieren. Han kan dra til England og spille for en av de bedre klubbene der. Det ville vært bedre for både ham og det nederlandske landslaget, sier Numan.

- Hvis en nederlandsk trener kommer til Skottland for å se ham spille, mot for eksempel Ross County, så vil den treneren spørre om han egentlig er god nok mot topp, internasjonal motstand. Det er en grunn til at Louis van Gaal ikke tok med van Dijk i VM-troppen, mener den tidligere Rangers-spilleren.

Celtic har fått en svak sesongstart i Skottland og står med kun to seire på de fire første kampene. Klubben ligger bare som nummer fem på tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.