RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Terry burde straffes hardere

Foto: AP/Scanpix
Nekter å spille med antirasistisk T-skjorte.

Reading-angriper Jason Roberts mener fotballedere ikke gjør nok for å bli kvitt rasismen i fotball. Han nekter å spille med T-skjorten «Spark det ut» mot Liverpool lørdag.

Engelsk fotball har vært gjenstand for flere rasismesaker de siste sesongen. Både Luis Suárez (Liverpool) og John Terry (Chelsea) er ilagt karantene og bøter for å ha kommet med rasistiske ytringer.

Ifølge Roberts gjør ikke ledelsen i engelsk fotball nok for å bekjempe rasisme. «Kick It Out»-kampen går dermed uten hans bidrag i helgen. Nylig ble Terry utestengt i fire kamper etter rasisme mot QPR-spilleren Anton Ferdinand.

– Fire kampers karantene er i mine øyne ikke tøff nok straff, sier Roberts til BBC.

Han har tidligere spilt for Blackburn, Wigan og West Brom.

– Jeg er ikke fornøyd. Åpenbart burde de ha gitt ham lenger straff. Karantene er på ingen måte streng nok. Jeg finner det vanskelig å ikle meg T-skjorten etter alt som er skjedd det siste året. Jeg vil ikke ha på meg noen (T-skjorte), sier Roberts.

Han legger til at han kjemper for å bli kvitt fotballrasismen og at han først vil støtte en kampanje når han føler han kan stå inne for den.

– Jeg kan forstå hans frustrasjon. Dersom Kick It Out hadde hatt makten til å løse problemet, ville vi gjort det. Unnskyld, Jason, men vi har ikke den makten, sier kampanjeleder Lord Ouseley. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere