*Nettavisen* Sport.

Mener ydmykelsen er et mysterium

STORTAP: Håvard Nielsen og Tark Elyounoussi måtte se seg slått av Kroatia. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Alt kom ut av ingenting!

29.03.15 05:14

KROATIA - NORGE 5-1:

ZAGREB (Nettavisen): - Det første målet kom ut av ingenting. Det gjorde også det andre. Kroatia har ingen voldsomt store sjanser, men scorer likevel. Alle fem målene kom ut av ingenting, sier Tarik Elyounoussi.

- Håper å snu det
Hoffenheim-spilleren er klar over resultatet, men skjønner likevel ikke hvordan Norge gikk på et stortap mot Kroatia lørdag kveld.

- Det tredje målet var i tillegg ganske diskutabelt. Det var hands. Jeg har snakket med Ørjan Nyland og han sa den var klar. Motspilleren tar ned ballen med hendene, så vi blir straffet hardt i dag, vi gjør det.

- Kroatia scorer på de sjansene som kommer ut av ingenting, men vi lar oss ikke knekke. Vi er et lag i utvikling, på mange måter et nykomponert landslag. Vi er et lag med bra ferdigheter, mye teknikk og på sikt ser det bra ut. Vi trenger de erfaringene slike kamper som dette gir oss. Spillerne lærer hele tiden og håper å snu dette, sier Elyounoussi.

- Oppsummerer
Tysklands-proffen hadde selv ingen god dag på jobben lørdag og bommet blant annet på et straffespark på stillingen 3-0 til vertene. Like etter slo Norge tilbake ved Alex Tettey, men det ble bare et trøstemål.

- Straffen oppsummerer dagen. Den gikk på innsiden av stolpen og på tvers. På andre siden av banen gikk det stolpe inn hele veien.

Det var angriperen selv som ble tatt i forkant av straffen, men Elyounoussi var likevel ikke i tvil om at han ville ta straffen selv.

- Det er lett å si i etterkant at den som blir tatt ikke skal ta straffen. Hadde den gått i mål hadde ikke folk sagt noe som helst, sier han.

Stefan Johansen var en av Norges bedre på dagen, men Celtic-spilleren leverte heller ikke slik vi vet han kan på det beste.

- Det er stygt
Etter kampen var han svært skuffet.

- 5-1 er stygt og vi svikter på de avgjørende tidspunktene. Allerede på 3-0 ser det stygt ut, men så får vi en straffe vi burde satt, så får vi et mål og deretter får de et rødt kort. Da er det ikke langt unna å bli kamp igjen, men i stedet blir det så stygt som det blir, oppsummerer Johansen.

I likhet med Elyounoussi vet han ikke helt hva som gikk galt.

- Hadde jeg visst svaret, hadde vi ikke gjort disse feilene. Men vi gjør feil på avgjørende tidspunkt, det ødelegger i dag. Nå må vi bare glemme dette og se videre, mener midtbanemannen etter kampslutt.

Norge gikk ganske offensivt til verks mot kroatene og prøvde hele veien å spille sitt eget spill, foran det å legge seg bakpå. Det funket en periode, men Norge skapte lite og fungerte ikke optimalt bakover.

Dermed ble de straffet av et effektivt Kroatia.

- Jeg vet ikke om det var naivt. Jeg er en supporter av den prosessen med at vi skal spille vårt eget spill. Vi møter et bra lag og får bra læring, sier Johansen om spillestilen.

- Bra spisser
Norge stilte med Elyounoussi og Martin Ødegaard på topp. Johansen tror ikke en kraftspiss som Joshua King ville ha utgjort den store forskjellen i en slik kamp. King gikk glipp av matchen på grunn av skade.

- Vi spiller på en måte der vi vil ha ballen etter bakken. De to spissene vi har, gjør det bra, selv om Joshua selvsagt var veldig god i de to siste kampene. I dag spiller vi med en hengespiss og det funker til tider.

Heldigvis for Norge spilte Italia og Bulgaria 2-2 i samme gruppe senere lørdag. Det betyr at Norge fortsatt henger brukbart med i gruppen, til tross for tapet. Kroatia topper nå gruppen med 13 poeng, mens Italia har 11 poeng. Norge ble stående med sine ni poeng etter fem kamper.

Bulgaria følger på fjerdeplass med fem poeng.

Norges neste kamp i gruppen er hjemme mot Aserbajdsjan i juni. De to beste i hver gruppe går automatisk til EM i 2016. Lagene som ender på tredjeplass må ut i et omspill for å kvalifisere seg til turneringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag