Gå til sidens hovedinnhold

- Meningsløst av Varane

Det kokte over for Diego Simeone mot slutten av Champions League-finalen.

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-1 (4-1 e.e.o.):

LISBOA (Nettavisen): - Tidenes prestasjon av et klubblag, ble det sagt om en eventuell Atletico Madrid-triumf i Champions League samme sesong som de vant La Liga.

I Lisboa lørdag kveld var de bare noen usle sekunder unna å klare nettopp det.

Den nederlandske dommeren Björn Kuipers hadde lagt til fem tilleggsminutter i andre omgang, og det gikk mot 1-0-seier til Atletico Madrid. Men i det 94. minutt steg Sergio Ramos til værs på en corner og reddet ekstraomganger for hvittrøyene.

I 93 minutter hadde Atletico vært best, og scoringen fra Diego Godin i første omgang virket å være nok til å stikke av med troféet.

Men Ramos' scoring ga fornyet håp, og i andre ekstraomgang hadde Diego Simeones menn ikke noe å stille opp med.

Gareth Bale, verdens dyreste fotballspiller gjennom tidende, hadde vært dårlig i 109 minutter på Estádio da Luz lørdag kveld. Men i det 110. scoret han målet som betaler tilbake mye av de 800 millionene klubben betalte for ham. Selv om det sto 2-1 skjønte de fleste hvor det gikk hen, for Atletico-spillerne var sluttkjørte.

- Ekstremt glad
Da Marcelo prikket inn 3-1-scoringen minutter senere, og Cristiano Ronaldo økte til 4-1 på en straffe han selv hadde skaffet, var snuoperasjonen komplett.

Diego Simeone kan likevel se tilbake på en fantastisk sesong, og statusen hans er enorm i Spania. Nettavisen var til stede på pressekonferansen etter kampen, og da han ankom, valgte mange av journalistene å applaudere ham. Det er mildt sagt uvanlig på pressekonferanser.

- Bitter
Etter å ha takket for støtten, innrømmet Atletico-sjefen at det gjorde vondt å miste troféet på den måten.

- Ja, men jeg er ikke trist, jeg er bitter. Bitter fordi jeg ikke klarte å nå målet jeg hadde satt for oss. Jeg ville vinne finalen, men jeg er likevel rolig. Dette skal jeg komme over. Når man gir sitt beste, er det lettere å takle. Man må bare jobbe videre, sier Simeone.

Selv om han er bitter, roser han Real Madrid som verdige vinnere.

- Man må se på kampen over ett. Real Madrid var bedre enn oss i andre omgang, de presset oss tilbake og det er vanskelig å motstå mot et slikt lag. Å vinne er det viktigste, det har jeg alltid sagt til spillerne mine, men støtten vi har fått fra folk får deg til å forstå at det ikke bare handler om å vinne. Det er meningsløst å gråte over kampen, vi må bare holde hodet høyt og tenke på neste sesong, sier Simeone.

Klikket på Varane
Atletico-treneren ble spurt om en situasjon som oppsto helt mot slutten av kampen. Raphael Varane skal ha sparket en ball mot Atletico-sjefen, og Simeone skal ha klinket den tilbake i samme retning. Sekundet senere stormet han ut på banen for å ta et oppgjør med den unge stopperen, skriver Daily Mail.

- Det var meningsløst av ham å lage en sånn situasjon på 4-1, og det var kanskje meningsløst av meg å bli sint. Han er en ung gutt med en stor fremtid, men den var ikke fin, sier Simeone.

LES OGSÅ:Plutselig stormet Real-spillerne inn påpressekonferansen

I Real Madrid-leiren er stemningen naturlig nok mye bedre.

- Jeg er ekstremt glad, vi klarte å ta en tittel som har vært viktig for Real Madrid. Alle har jobbet hardt, og vi er stolte over å ha klart dette resultatet. Jeg er veldig glad, og fornøyd med at vi kan gi noe tilbake til fansen. Fansen er glade, og da er vi også glade, sier Ancelotti.

Simeone ble også spurt om han synes synd på supporterne som må reise hjem med tap.

- Supporterne skal være stolte av den gode sesongen. Ikke bruk et sekund på å være trist. De kan være bitre, for det var et bittert tap, men man kan ikke gå rundt og sutre. Man må slikke sårene og komme seg videre, sier han.

Atletico-sjefen ble samtidig spurt om å sette karakter på lagets sesong.

- 9,5 av 10. Vi manglet det siste halvpoenget, sier han.

Og mot slutten av seansen fikk vi demonstrert hvor uredd Simeone er for å være knallhard. Da en engelsk journalist stilte samme spørsmål som noen hadde gjort noen minutter i forveien, kikket han journalisten i øyne og svarte kontant:

- Det har jeg svart på.

LES OGSÅ: Kampreferat

En som også var til stede på kampen, er tidligere Manchester United-sjef Alex Ferguson. Skotten tildelte Angel Di Maria prisen som banens beste spiller etter kampen. Di Maria var svært fornøyd etterpå, naturlig nok.

- For meg er det fantastisk å vinne dette trofeet med Real Madrid, det har vært en drøm siden jeg var liten gutt. Jeg er veldig glad nå. Laget vårt kjempet om tre titler i år, og jeg er glad vi klarte å vinne i dag, sier han.

Se høydepunkter fra finalen her (saken fortsetter):

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=ugLnGMhecgZoGlLu-RZJ41xV0giyga4KC_KJuByYCrbhC2erUoWHrJlyJm2tGqQgGhYzLZlLRDYMCEXGaHaqN4GvkWrjzMarwQKONdrBeUFR-Yfk9GsaPK1Ax4qTG2Byz_hQsqxDVfs&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Interessen for verdens største klubbkamp var mildt sagt enorm. Estadio da Luz var fylt til randen med 60.976 tilskuere, rundt 2800 pressefolk dekket kampen og anslagsvis 380 millioner mennesker fra over 200 land fulgte den via TV-skjermen.

VI FULGTE FINALEN DIREKTE HER.

Atleticos superspiss Diego Costa rakk finalen med et nødskrik, og spissen skal blant annet ha vært hos en mirakeldoktor og fått hestemorkake-behandling for å bli frisk. Men spissen varte bare i ni minutter før han måtte kalle det en kveld. Inn kom Adrian Lopez, uten at Atletico ble noe særlig svekket av den grunn.

Nederlandske Björn Kuipers, som i fjor dømte finalen i Europaligaen, fikk det ærefulle dommeroppdraget i Lisboa lørdag. 41-åringen klarte sakene sine bra, selv om det selvsagt er flere situasjoner man kan diskutere i ettertid.

Kampens første scoring kom etter 35 minutter. Diego Godin vant en duell i feltet og headet ballen over Iker Casillas. Keeperen prøvde å slå ballen vekk fra streken, men rakk det ikke. Det var ingen tvil om at ballen var inne før Casillas slo den i nettveggen, og dermed ble Godin stående som målscorer.

Casillas var ute på bærtur i den situasjonen og må ta mye av skylden for at Atletico gikk opp i ledensen.

Minuttet før scoringen, hadde Gareth Bale brent en gigantsjanse i motsatt ende. Waliseren utnyttet en feilpasning av Thiago og stormet inn i feltet, men avslutningen fra 10 meter gikk håpløst utenfor. TV-bildene viste en Bale som var svært forarget over egen innsats akkurat der.

Tapte igjen
Atletico Madrid hadde før lørdagens kamp aldri vunnet Champions League eller serievinnercupen. I 73/74-sesongen ble de tapende finalister mot Bayern Munchen. Denne sesongen skjedde det altså igjen.

Man skal være rimelig blind hvis man ikke gir honnør til Atletico Madrid og måten Simeone organiserer laget på. I store deler av kampen slipper de ikke til noe som helst mot et Real Madrid-angrep bestående av verdensstjerner i alle posisjoner. Den eneste skikkelige sjansen Real Madrid skapte de første 90 minuttene kom etter personlig feil i Atletico-forsvaret i første omgang da Bale fikk komme gjennom.

Sergio Ramos reduserte altså på overtid, før Bale, Ronaldo og Marcelo fastsatte sluttresultatet til 4-1 i ekstraomgangene.

Dermed klarte de endelig å ta La Decima. Den tiende Champions League-tittelen.

Men de måtte jobbe for det. Og det skal Atletico Madrid ha masse ære for.

Sesongen er nå en suksess for begge lag.

LES OGSÅ:

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?