Gå til sidens hovedinnhold

- Meningsløst

John Arne Riise slakter landskampen mot Sør-Afrika.

SØR-AFRIKA-NORGE 2-1:

RUSTENBURG (Nettavisen): Mange fryktet det verste før landskampen mot Sør-Afrika. Lang flyreise, ekstrem hete og kort tid til forberedelsene. Det var ikke akkurat norske forhold i Rustenburg.

Og akkurat det ble veldig tydelig allerede fra start av. For Sør-Afrika kjørte over Norge den første halvtimen, og vant til slutt en fortjent 2-1-seier.

- Vi var nesten uvirkelig dårlig de første 20 minuttene, sier Drillo.

- Ikke optimalt
John Arne Riise og Brede Hangeland går langt i å betegne kampen som meningsløs.

- Fotballmessig var dette en unødvendig tur. Det var ikke verdt å reise hit. Vi fikk ingenting ut av det. Vi prøvde å gjøre det beste ut av det, men det var en lang flyreise, kort tid her nede og jævlig varmt. Viljen var der, men beina ikke. Da blir det vanskelig, sier Riise til Nettavisen.

- I Norge støtter vi gode saker, sier Riise - og tenker på at kampen var Nelson Mandela Challenge - og åpningen av et VM-stadion.

- Men fotballmessig får vi ingenting ut av dette. Og for Drillo, som er ny trener og skal sette et lag, så er det vanskelig å gjøre noe her, fortsetter han.

Må evalueres
Kaptein Brede Hangeland vil ikke kalle turen meningsløs, men mener at Norges Fotballforbund må evaluere hele turen grundig.

- Jeg stiller alltid opp for landslaget, men det er helt klart grunn til å evaluere noe av det vi har reist på i forhold til det sportslige utbyttet. Og det sportslige utbyttet må være det viktigste. Nå var det ikke optimalt. Og det blir det heller ikke når vi reiser hjem, sier han.

Drillo er enig i at turen har liten verdi sportslig.

- Dette ligner jo ikke på noe som vi skal gjøre i VM-kvalifiseringen. Sånn sett har den ikke stor verdi. Og det viktigste nå er jo ikke å forberede oss til VM, men til VM-kvalifiseringen.

- Så aldri mer en sånn tur?

- Joda, jeg skal prøve å få til en ny tur hit om 14 dager¿

- Neida, alle er enige om at dette ikke var optimalt. Det har vi aldri lagt skjul på, sier han.

Lekte seg
Sør-Afrika angrep et forvirret norsk lag allerede fra start av, og tok ledelsen allerede etter sju minutter. Norge hadde ikke et eneste godt angrep i hele omgangen, og det var utrolig flatterende når Morten Gamst Pedersens frispark sørget for 1-1 via en sørafrikansk rygg.

Etter hvilen hevet imidlertid det norske laget seg, og det var faktisk 1-1 i målsjanser i omgangen helt til Thsbalalala utnyttet Jon Inge Høilands ballmiss på overtid.

Norge kan imidlertid ha blitt snytt for en straffe da Mohammed Abdellaoue lurte sin oppasser og ble dratt i trøya midtveis i 2. omgang.

- Han kan blåse. Det er vel 50-50 om han gjør det. Jeg fikk til en avslutning, men jeg føler at han holder meg. Noen sier at trøya sto rett ut, sier Moa.

Men han ble stående på beina og tapte på det.

Til slutt tapte altså også Norge.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot