Gå til sidens hovedinnhold

Mer jubel for Arsenal

Dobbel Arshavin, men Arsenal-supporterne jublet av full hals lenge før scoringene kom.

ARSENAL - ATLETICO MADRID 2-1: For første gang på 18 måneder jogget nemlig ballgeniet Tomas Rosicky inn på Emirates lørdag - for å spille fotball.

Den skadeplagede tsjekkeren ble møtt av ellevill jubel, og han viste straks hvorfor han er så populær blant Arsenal-fansen. Etter et par lynkjappe vendinger og lekre pasninger innledningsvis, banket han ballen i krysset allerede etter syv minutter. Dessverre for Rosicky og Arsenal ble målet korrekt avblåst for offside.

«Fotballens Mozart», som Rosicky kalles, har ikke spilt skikkelig fotball siden 26. januar 2008. Da hinket han ut av Emirates etter bare 9 minutter i en FA Cup-kamp mot Newcastle. Da det ikke ble en eneste kamp i hele fjorårssesongen, tordde mange at karrieren var over.

Men lørdag var han tilbake. Etter den annullerte scoringen gikk det litt opp og ned for tsjekkeren - ikke ulikt kampen for øvrig. Men Rosicky fikk vist at han blir å regne med denne sesongen.

I pausen ble han erstattet av 17-åringen Jack Wilshere, som ikke er så ulik tsjekkeren i spillestil.

Halvt B-lag
Arsenal startet kampen uten spillere som Cesc Fabregas, Eduardo, Andrey Arshavin, Manuel Almunia, Alex Song og Gael Clichy.

Likevel var «The Gunners» fullt på høyde med laget som kom på 4. plass i Primera Division forrige sesong.

Atletico startet med tilnærmet toppet lag - med flere eks Premier League-spillere på banen: Jose Antonio Reyes (Arsenal), Diego Forlan (Man Utd) og Florent Sinama-Pongolle (Liverpool).

Lagets største stjerne, Sergio «Kun» Aguero, spilte også fra start.

Aguero - som for øvrig er svigersønnen til Diego Maradona - har vært linket til flere storklubber denne sommeren, blant andre Manchester United.

Les mer om Premier League-ryktene her.

Lagene spilte for øvrig med sørgebånd, og det var ett minutts stillhet før kampen - for å hedre nylig avdøde Bobby Robson. Kampen er en del av den årlige miniturneringen på Arsenals hjemmebane - «Emirates Cup».

Tre bytter gjorde susen
Det ble en spennende kamp, men det var først i det 66. minutt at det ble skikkelig fart på sakene. Da satte Arsenal-trener Arsène Wenger inn Arshavin, Fabregas og Eduardo - og Atletico fikk store problemer med å demme opp.

Likevel tok det 20 minutter før scoringen kom. Og typisk nok var det nettopp Eduardo som spilte opp Fabregas, som la ballen videre til Arshavin. Bang! 1-0.

Atletico svarte imidlertid umiddelbart, ved Pacheco.

Men russiske Arshavin hadde ingen planer om å gi seg, og i det 90. minutt jaget han en ball og skjøt i mål fra omtrent død vinkel.

Dermed ble det en fin sesongstart på eget gress for The Gunners.

Nye kamper søndag
I dagens andre kamp i Emirates Cup, vant Rangers 1-0 mot Paris Saint-Germain. Søndag rundes miniturneringen av med Arsenal - Rangers og Atlético Madrid - PSG.

Disse startet for Arsenal (4-4-2): Mannone - Sagna, Gallas, Djourou, Traore - Eboue, Ramsey, Denilson, Rosicky - Van Persie, Bendtner.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket