RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer Messi-moro

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Den argentinske ballsjongløren tok Barcelona et skritt nærmere ligagullet.

BARCELONA-TENERIFE 4-1: De pustes i nakken av Real Madrid, men lite tyder på at Barcelona ikke vil ta sitt andre, strake seriemesterskap. Tirsdag vant katalanerne komfortabelt 4-1 over dumpekandidat Tenerife, og i begivenhetenes sentrum:

Lionel Messi. Selvsagt.

Som mot Villarreal i helga vant Barcelona 4-1, og som mot Villarreal i helga scoret Messi to. Det tar den kortvokste argentineren opp til 31 scoringer på sine 33 seriekamper i år – selvsagt ny rekord for 22-åringen.

Det var ikke den eneste rekorden for kvelden på Camp Nou. Med sine 93 poeng slo Barca Real Madrids gamle Primera Liga-rekord fra 1997, da hovedstadslaget endte opp med 92 – men med 42 spilte kamper. I årets sesong spilles det kun 38, men selv to runder før slutt er den gamle rekorden altså historie.

Mot Tenerife tok Barcelona en tidlig ledelse da Messi lobbet inn 1-0 etter en god prestasjon fra Zlatan Ibrahimovic. Svensken får mye skryt for sitt spill i svenske aviser, men måtte nok en gang gå målløs av banen. Kun en gang i de siste seks seriekampene har svensken funnet nettmaskene, men hva gjør vel det når man har store, lille Messi.

Argentineren måtte riktignok se et ultradefensiv Tenerife utligne ved Roman Martinez etter en grov miss av Puyol like før pause, men etter sidebyttet var normaliteten tilbake. Først da Bojan scoret etter en drøy times spill, og kvarteret etter da Pedro økte til 3-1.

Messi avsluttet Barca-showet med 4-1 på overtid, og noterte seg altså for sin 31. nettkjenning for året. Det er bare syv mål bak Telmo Zarra og Hugo Sánchez’ rekord i Primera Liga – men med kun to seriekamper igjen er det vel mye forlangt at ballmagikeren skal slå også den rekorden - ?

Real Madrid er nå fire poeng bak Barcelona, men med en kamp til gode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere