Gå til sidens hovedinnhold

Mer Togo-bråk

Nok en gang blåser det heftig rundt Togos VM-deltakelse. Men nå er streiken avblåst.

Søndag formiddag bestemte Togos spillere seg for nok en gang å sette seg på bakbeina. Egentlig skulle laget reist med 11.30-flyet til Dortmund og forberedelser til kampen mot Sveits, men denne avreisen ble forsinket flere timer.

– Jeg sitter her i lobbyen og venter på spillerne mine, som forhandler med fotballforbundet, sa landslagssjef Otto Pfister til nyhetsbyrået DPA søndag formiddag.

Spillerne låste seg inne på sine hotellværelser. Årsaken var misnøye med det togolesiske fotballforbundets bonusordning for spillernes VM-deltakelse. Først mot ettermiddagen ga spillerne seg, etter at FIFA hadde grepet inn, skriver danske BT.

- Jeg tror, de har funnet en løsning, men jeg vet ikke hva de har kommet frem til - og det ønsker jeg heller ikke å vite, siger landslagstrener Otto Pfister.

Det er ikke første gang det blåser rundt Togos VM-deltakelse. På VMs åpningsdag trakk Pfister seg da såpeoperaen om bonusordningene ble for mye for han. Etterpå gjorde tyskeren helomvending – bare for å konstatere at såpeoperaen fortsatt gikk sin gang i spillergruppa.

Det skal ha vært oppnådd enighet om cirka 400.000 kroner i bonuspenger til hver spiller - men pengene skal altså ha latt vente på seg.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden