*Nettavisen* Sport.

Mer trøbbel for Newcastle

Etter en periode med problemer utenfor banen for Newcastle, ble det nedtur også på den grønne matta. Tottenham dro hjem til London med alle tre poengene i lomma.

21.08.04 21:11

Newcastle United har havnet i fokus på grunn av andre ting enn det sportslige i det siste.

Dyer og Woodgate
Kieron Dyer havnet i krangel med manager Sir Bobby Robson, og har blitt utelatt fra startelleveren i begge seriekampene hittil. Så gjenstår det å se om hans angrende uttalelser blidgjør Robson.

Fansen er hvertfall ikke imponert over Dyers innstilling, og han mottok blandede reaksjoner fra hjemmepublikummet da han kom inn mot Tottenham.

Jonathan Woodgate ble tidligere i uken solgt til Real Madrid for ca. 160 millioner kroner. Det blir ikke lett å erstatte den landslagsaktuelle forsvareren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

God start
Mot Tottenham hadde likevel Newcastle et solid overtak i 1. omgang. Jermaine Jenas dominerte på midtbanen, og var nære på å score flere ganger.

Og da det nyinnkjøpte talentet James Milner traff godt på volley etter 26 minutters spill, måtte det en kjemperedning til av Tottenham-keeper Paul Robinson for å nekte hjemmelaget å ta ledelsen.

Tottenham var heller ikke helt ufarlige, og spissparet Kanoute og Defoe fikk testet Shay Given ved et par anledninger.

Atouba matchvinner
Men etter 51 minutter tok bortelaget ledelsen da Thimothée Atouba tok med seg ballen innover fra vestrekanten og plasserte den perfekt i lengste hjørne.

Atouba fikk sjansen fra start etter et friskt innhopp i seriepremieren sist, og takket for tilliten med å score sitt første mål for Tottenham.

Tung kveld
Newcastle virket tammere og tammere, og det hjalp ikke å sette innpå landslagsspiller Dyer sammen med Ameobi og Kluivert i et trippelbytte. Robinson ble sjelden satt på prøve mot slutten, og Tottenham kapret dermed tre sterke bortepoeng på St. James’ Park.

For Newcastle ble det en tung kveld foran et fanatisk og kravstort hjemmepublikum.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.