*Nettavisen* Sport.

Merkedag for gull-Solli

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Jan Gunnar Solli vil overhodet ikke spille dårlig i gullklokke-kampen sin.

12.10.05 17:07

MINSK (TV 2 Nettavisen): Når Jan Gunnar Solli starter mot Hviterussland, får han sin landskamp nummer 25. De 24 første har gitt 11 seire, seks uavgjorte og sju tap. 19 av kampene har kommet under Åge Hareides ledelse. Han har også spilt i alle kvalifiseringskampene. Mot Hviterussland ønsker Solli en seier og en god kamp av seg selv.

Henger høyt
- Gullklokka henger høyt. Jeg håper å kunne bidra slik at det blir som en ekstra fjær i hatten i denne spesielle kampen, sier Solli til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg har ingen tale klar. Og det blir uansett ingen lang tale. De får Marius Johnsen ta seg av. Han er fantastisk til det. Jeg får vel reise meg, være blid og smile, legger 24-åringen til.

Han har kun startet to kamper i favorittposisjonen på sentral midtbane. Begge var i Hongkong-turneringen rett etter at Åge Hareide overtok. Begge endte med seirer.

- Litt sprøtt å ha nådd 25 kamper, men så sjelden spilt der du ønsker?

- Det vitner vel om at Åge ikke har drevet med veldedighet. Han har ikke tatt meg med bare for å være snill. Jeg må ha levert såpass bra at han prøver meg igjen og igjen.

- Hva sier du til de som snakker om et nytt nederlag for Solli på sentral midtbane?

Tror på seg selv
- Det er nesten litt moro å få sånne spørsmål. De sier: nå er det så knallhard konkurranse sentralt at du vel må spille høyre kant. Men jeg har inntrykk av at alle roller er like viktige, og er ikke redd for den konkurransen. De som har spilt sentralt, har gjort det bra. Det gir bare et ekstra sug etter å vinne en plass sentralt på midtbanen. Jeg har alltid hatt tro på meg sjøl, og en Solli i form skal i hvert fall kjempe veldig godt med Hæstad og Grindheim, sier han.

- Beste landskamp?

- Slovenia-kampen hjemme, da vi vant 3-0.

- Verste?

- Skottland-kampen var ingen god opplevelse for verken meg eller laget.

- Hvor mange landskamper håper du å få?

- Jeg har ingen mål, men det er utrolig artig å være med i dette laget. Det er det som gjør at det absolutt frister å få flere kamper med flagget på brystet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.