*Nettavisen* Sport.

Merkel ber tysk fotball rydde opp i VM-skandale

DÅRLIG STEMNING: Tidligere fotballpresident Wolfgang Niersbach (til venstre) har allerede trukket seg. Tysklands statsleder Angela Merkel vil ha svar på beskyldninger om tvilsomme utbetalinger i forkant av Tyskland-VM i 2006. Her avbildet sammen med UEFAs Michel Platini under kvinnenes Champions League-finale i vår. Foto: Dennis Grombkowski (Bongarts / NTB scanpix)

Setter press på fotballforbundet etter avsløringer.

Den tyske forbundskansleren, Angela Merkel, har satt press på det tyske fotballforbundet (DFB) til å komme til bunns i skandalen rundt tildelingen av fotball-VM i 2006.

Det har kommet kraftige beskyldninger om bestikkelser i forbindelse med tildelingen av mesterskapet, som mange ser på som tidenes VM-sluttspill.

Spørsmålene har svirret de siste ukene etter at det dukket opp en tvilsom utbetaling til det internasjonale fotballforbundet (FIFA) fra den tyske arrangementskomiteen for VM 2006. Fotballegenden Franz Beckenbauer var komiteens leder.

Mandag valgte den tyske fotballpresidenten, Wolfgang Niersbach å trekke seg. Han påtok seg det politiske ansvaret, men sa han ikke hadde gjort noe galt.

Utbetalingen førte til Niersbach og to andre ledere i DFB ble etterforsket for skatteunndragelser.

Tyskerne frykter at skandalen vil føre til varig ødeleggelse av minnene fra VM-sluttspillet som ble betegnet som sommereventyret i 2006. Mesterskapet hjalp til med å heve Tysklands anerkjennelse over hele verden.

- Minnene er uforanderlige, men bortsett fra det håper jeg at det tyske fotballforbundet vil legge alle kortene bordet og ordne opp i hva som hva som har skjedd, sa Merkel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag