*Nettavisen* Sport.

Messi: - Det var forferdelig

Foto: Gaston Brito / Reuters / NTB scanpix

Argentina fikk det tøft i høyden.

27.03.13 09:20

Lionel Messi og Argentina var lettet etter 1-1 i den vanskelige bortekampen mot Bolivia i den søramerikanske VM-kvalifiseringen tirsdag.

Kampen i La Paz ble spilt på 3600 meters høyde. Sist Argentina var på besøk ble laget sendt hjem med 1-6-tap. Denne gangen fikk Messi og co. med seg ett poeng.

– Historisk sett har vi argentinere slitt med å spille i La Paz. Jeg er fornøyd med lagets prestasjon. Det var en strålende forestilling av Argentina. Vi slet litt i første omgang, men i de siste 20-25 minuttene hadde vi fortjent mer, sa landslagssjef Alejandro Sabella.

Marcelo Martins ga Bolivia ledelsen etter 25 minutter, men Ever Banega utlignet minuttet før pause. Lionel Messi fikk en mulighet alene med keeper i sluttminuttene, men Barcelona-stjernen maktet ikke å score.

– Jeg nølte litt. Det er forferdelig å spille i høyden, sa Messi, som likevel var fornøyd med ett poeng.

Uruguay sliter
For Uruguay var det ikke mye å juble for, og den regjerende Copa America-mesteren står i fare for ikke å kvalifisere seg til VM-sluttspillet neste år. Tirsdag ble det 0-2-tap borte mot Chile.

Esteban Paredes ga vertene ledelsen i første omgang, og Eduardo Vargas økte til 2-0 tolv minutter før full tid.

– Vi spilte slik vi ønsket. Dette gir oss ro, men vi har mange kamper igjen, sa Chiles Maruicio Islas.

Ecuador viser imidlertid styrke og tok en ny seier tirsdag. Paraguay tok ledelsen, men Ecuador snudde kampen og vant komfortabelt 4-1. Jefferson Montero ble tomålsscorer. Ecuador håper å ta seg til VM for første gang siden 2002.

Argentina topper
De fire beste lagene i den søramerikanske kvalifiseringen går direkte til VM-sluttspillet i Brasil neste år. Argentina topper tabellen og har fire poeng ned til Ecuador.

På tredjeplass følger Colombia, som tapte 0-1 for Venezuela, mens Chile er nummer fire etter tirsdagens seier. Venezuela holder femteplassen, som gir omspill mot et lag fra den asiatiske VM-kvalifiseringen.

Etter tirsdagens nederlag for Chile ligger Uruguay helt nede på sjetteplass.

Brasil deltar ikke i kvalifiseringen siden landet er vertsnasjon i VM. (©NTB)

Annonsebilag