*Nettavisen* Sport.

Messi: - Forsvinner ikke Zlatan, forsvinner jeg

Foto: AFP

Les hvordan Lionel Messi fikk presset Zlatan ut av Barcelona.

27.11.12 23:17

Lionel Messi sørget for at Zlatan Ibrahimovic ble solgt av Barcelona. Det hevder i hvert fall Guillem Balague, forfatteren og journalisten som er kjent for å ha ekstremt god oversikt over hva som rører seg i spansk fotball.

I et intervju med engelske Talksport forteller den anerkjente journalisten om hva som skjedde i forkant av Zlatans exit fra Barcelona.

– Det hele fant sted på spillerbussen etter en kamp, der Messi satt bak i bussen. Guardiola satt lengst fremme. Messi sendte da en SMS til Guardiola, hvor han skrev «Ibra eller meg». Dere vet hvordan det gikk, forteller Balague, som tidligere i år ga ut selvbiografien til Pep Guardiola.

Konflikt
Konflikten mellom de to superstjernene skal ha bakgrunn i flere ting. Zlatan hadde scoret fem mål på de fem første kampene etter overgangen til Barcelona, og dessuten avgjort et El Clasico mot Real Madrid.

Klikk på bildet for å forstørre.

I sin egen bok beskriver han Messi som en sjalu type, som ikke taklet at Zlatan ofte stjal overskriftene.

Messi skal ha reagert på svenskens evne til å stjele oppmerksomheten, og ifølge Zlatan ble den lille ballartisten så snurt at han ba om et møte med Guardiola. Der ba Messi om å spille i en mer offensive rolle.

Guardiola hørte på Messi, og det gikk ut over Zlatans rolle i laget.

Ble solgt
Da Zlatan senere ba om et lignende møte med Guardiola for å justere sin posisjon, ble han oversett. Det var starten på feiden mellom de to som førte til en overgang for den svenske superstjernen.

Lionel Messi kom i 2011 med en annen versjon.

- Jeg og Zlatan kom alltid overens. Det som hendte mellom han og treneren, er hans sak. Han kom alltid overens med laget. Om han hadde et problem, var det med treneren. Det er mellom dem, men jeg og resten av laget kom overens med Ibra, sa Messi den gangen.

Messi fikk uansett viljen sin - Zlatan ble solgt sommeren 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.