RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Messi: - Vi vet godt at vi er favorittene

UNDER PRESS: Hele Argentina forventer at Lionel Messi skal lede landet til topps i Copa America for første gang siden 1993.
UNDER PRESS: Hele Argentina forventer at Lionel Messi skal lede landet til topps i Copa America for første gang siden 1993. Foto: Vladimir Rodas (AFP / NTB scanpix)
Presset er enormt på Lionel Messi når Argentina starter jakten på sin første Copa America-seier siden 1993.

- Jeg vil elske å vinne Copa America, med tanke på hvor mye det betyr for oss etter et spektakulært VM hvor vi kom så nær. Denne argentinske generasjonen ønsker å vinne og vi vet godt at vi er favorittene, sier Lionel Messi ifølge Goal.com.

Trippelmessi

Copa America starter natt til fredag, med oppgjøret Chile - Ecuador klokken 01.30 norsk tid. Argentina skal i aksjon lørdag klokken 23.30, mot Paraguay.

Da starter også Lionel Messi jakten på sitt første trofé med landslaget siden OL-gullet i 2008, som fremdeles er den eneste tittelen Barcelonas Messias har tatt med Argentina.

Under VM i Brasil i fjor sommer endte det med finaleplass, men tap for Tyskland der.

Denne gang kommer Messi til Copa America som trippelmester på klubblaget. Barcelona vant ligaen og cupen i Spania, samt den gjeveste europacupen - Champions League.

I løpet av sommerens mesterskap i Sør-Amerika kommer Messi til å passere 100 landskamper. Han står bokført med 97 kamper og 45 mål før avspark på Estadio La Portada i La Serena, Chile.

Fakta: Copa America 2015

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Gruppe A:
Bolivia
Chile
Ecuador
Mexico

Gruppe B:
Argentina
Jamaica
Paraguay
Uruguay

Gruppe C:
Brasil
Colombia
Peru
Venezuela

Messi er bare 11 mål bak den argentinske rekorden til Gabriel Batistuta.

Rettssak venter

27-åringen kommer også med en rettssak på nakken. Tidligere denne uka slo en spansk domstol fast at Messi må forklare seg fra tiltalebenken i skattefusk-saken, sammen med sin far.

Lionel Messi og hans far er tiltalt for å ha unndratt 35 millioner kroner i skattepenger i perioden 2007 til 2009. De har etterbetalt mer enn dette, men det er likevel ikke nok til å unngå rettssak.

Messi skal ifølge Clarin.com ha uttalt at han «aldri har brukt et minutt av sitt liv» på å analysere forretningsstrukturer som er egnet til å skjule formuer i skatteparadis.

Nå må altså Messi forsøke å legge dette til side, for å fokusere på jobben som leder for Argentina i Copa America.

SENTRAL: Sergio Agüero (nummer tre fra venstre) får sjansen på spissplass for Argentina i åpningskampen deres.

Tevez blir benket

Landslagssjef Gerardo Martino må sannsynligvis klare seg uten sin mest rutinerte keeper, Sergio Romero, i åpningskampen. Pablo Zabaleta og Lucas Biglia sliter også med småskader.

Ifølge den argentinske avisen Clarin ser det ellers ut til at Sergio Agüero har vunnet duellen med Carlos Tevez om spissplassen.

Agüero scoret tre mål i Argentinas 5-0-seier mot Bolivia sist helg.

Argentina og Paraguay er plassert i gruppe B, hvor også Uruguay og Jamaica befinner seg. De to beste går direkte videre fra gruppespillet, mens to av de tre gruppetreerne også får plass i kvartfinalene.

Antatt lagoppstilling: Nahuel Guzman - Facundo Roncaglia, Ezequiel Garay, Nicolas Otamendi, Marcos Rojo - Ever Banega, Javier Mascherano, Javier Pastore - Lionel Messi, Sergio Agüero, Angel Di Maria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere