Messi hjalp Fabregas

Foto: Afp/Scanpix

Fotballmagikeren scorer og scorer og scorer og scorer.

20.02.12 09:06

BARCELONA - VALENCIA 5-1

Pablo Piatti og Valencia klarte å lure inn et mål etter ni minutter i storkampen mot Barcelona søndag.

Så var det Lionel Messi sin tur.

Fire ganger.

- Viktige ting
- Jeg tror dette er andre gang jeg gjør fire mål her. Men det viktigste er at laget fant tilbake til sitt spill, som i Tyskland sist. Vi har viktige ting foran oss og må fortsette å spille som dette, sa Lionel Messi ifølge Aftonbladet etter kampen.

Trener Pep Guardiola vil nok gjerne korrigere Messi litt.

Guardiola byttet ut Fabregas med et kvarters tid igjen å spille. Treneren ga den tidligere Arsenal-kapteinen en klem, men deretter endret ansiktsuttrykket seg betydelig. Guardiola dyttet bort Fabregas - og forklarte etterpå hvorfor.

- Jeg sa til ham at han må gjøre flere mål. Han hadde en masse klare sjanser. Denne sesongen hjelper vi mange keepere hos motstanderlagene til å skinne og skrive nye kontrakter, sa Guardiola.

Fantastisk repertoar
Det argentinske fotballgeniet Lionel Messi sørget for at sjansesløsingen til Fabregas ikke spilte noen rolle. Han scoret to ganger både før og etter pause og noterte seg med det for totalt fire mål.

Det ene lirket han inn fra skrått hold. Det andre kom etter at han plukket opp et innlegg fra Pedro på bakerste stople. Det fjerde kom et herlig skudd fra ti meter. Det femte kom på et typisk Messi-løp, som ble avsluttet med en nydelig lobb.

Fire totalt forskjellige mål som virkelig viste bredden i det fantastiske repertoaret til den lille argentineren.

Og med pluss fire på sesongens scoringsliste utfordrer Messi nå Cristiano Ronaldo, som troner toppscorerlista i spanske La Liga med 28 nettkjenninger. Messi har 27.

Kampen mot Valencia endte 5-1 etter at Xavi scoret kampens siste mål.

Langt opp til Real
Tre poeng til tross, det ser ut til å være lite å gjøre med Real Madrid på toppen av tabellen. Med 61 poeng er det hele ti poeng ned til Barcelona. Real ser ut til å nekte å gi fra seg poeng og er på god vei mot seriegullet.

Valencia ligger på en trygg tredjeplass, elleve poeng bak Barca og sju poeng foran Espanyol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.