HTML EMBED

Se alle målene fra Barcelona-Valencia i videovinduet over.

BARCELONA - VALENCIA 4-2:

Bortelaget Valencia skremte Barcelona ved et par anledninger, men målscorer Eliaquim Mangalas røde kort før sidebyttet gjorde det vanskelig å få med seg poeng fra naboregionen i nord.

Luis Enriques Barcelona er på etterskudd i kampen om ligatittelen i Spania og trengte sårt en hjemmeseier mot Valencia for å sette litt press på erkerival Real Madrid.

Ligaens toppscorer Lionel Messi scoret to nye mål, og økte med det forspranget til lagkamerat Luis Suárez og Real Madrid-esset Cristiano Ronaldo.

De tre poengene ble værende i Catalonia, men kampen forløp ikke uten underholdning og kontroverser.

Den innleide Manchester City-spilleren Mangalas hodestøt ga et overraskende ledermål til Valencia etter en knapp halvtime på Camp Nou. Franskmannen skulle også få en sentral rolle i den andre enden av banen seinere i omgangen.

Søvnig forsvar

Men først utlignet Luis Suárez til 1-1 med en resolutt avslutning forbi Diego Alves.

Mangala og de andre i Valencias forsvarsrekke sov på et innkast, og lot målmaskinen få nok bakrom å løpe i.

Like før sidebyttet var Suárez snartenkt på nytt, og på vei forbi Valencia-forsvaret igjen.

Mangala, som noen minutter før hadde mottatt gult kort for å sparke ned Lionel Messi, holdt åpenlyst i trøya til Suárez. Manøveren resulterte i direkte rødt kort og straffespark til Barcelona.

Messi skjøt inn 2-1, lavt og midt i målet bak Alves, som kastet seg til sin venstre side.

HTML EMBED

En skulle tro at det meste skulle gå på skinner for Barcelona fra det tidspunktet. Men bare sekunder etter straffemålet sovnet også den bakre treeren i vertenes 3-4-3-formasjon fullstendig.

Scoret på arbeidsgiveren

Et hurtig Valencia-angrep begynte med dårlig press fra hjemmelaget på midtbanen.

José Luis Gaya mottok en stikkpasning, spilte en perfekt ball videre mellom beina til Gerard Piqué, og den utlånte Barcelona-angriperen Munir El Haddadi kom Samuel Umtiti i forkjøpet.

Munirs avslutning var rask og presis, og vips, så hadde begge lagene scoret på de siste to minuttene før pausen.

Da det var spilt 53 minutter dundret Lionel Messi inn et nytt ledermål for Barcelona med den noe mindre brukte høyrefoten sin. Skuddet var hardt og presist i det nærmeste hjørnet til Diego Alves. Hjemmelaget var dermed i føringen på ny.

HTML EMBED

- Det er jo ikke til å tro. Det der er ikke en stor, stor målsjanse. Men når det er Leo Messi involvert, så er den enorm, kommenterte Viasat Fotball-kommentator Arnstein Friling imponert.

Kampen ble likevel ikke helt punktert før i 88. spilleminutt. André Gomes fikk servert ballen av Neymar, og helt aleine foran Valencias mål kunne han styre inn Barcelonas fjerde mål fra kort hold.

Barcelona er nå oppe i 63 poeng på 28 kamper i Primera Division. Ledende Real Madrid har ett poeng mer, og har spilt en kamp færre.