RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Messi:  Jeg må omprogrammere meg for å lykkes

Lionel Messi og Barcelona mislyktes i årets sesong, men superstjernen håper å rette opp inntrykket i sommerens Brasil-VM.
Lionel Messi og Barcelona mislyktes i årets sesong, men superstjernen håper å rette opp inntrykket i sommerens Brasil-VM. Foto: Albert Gea (Reuters)
Lionel Messi er klar for å prioritere landslaget.

Lionel Messi (26) har aldri lykkes helt for Argentina i et mesterskap. Superstjernen innrømmer at de forskjellige spillestilene gjør det vanskelig for ham.

Messi har pøst inn mål og storspilt for Barcelona i en årrekke, men i den argentinske landslagsdrakten har det ikke gått like bra.

I klubblaget har han vanvittige 354 mål på 425 kamper, mens han «bare» har 37 mål på 83 landskamper.

Han har riktignok ikke hatt en stor sesong i Barcelona, men klarte likevel å score 41 mål på 46 kamper.

Annen spillestil

I VM for fire år siden skuffet Messi og Argentina da de ble rundspilt av Tyskland i kvartfinalen. Kampen endte 0-4. Messi har også ved andre anledninger fått mye kritikk for innsatsen på landslaget, og 26-åringen sier det er vanskelig å omstille seg fra Barcelonas ballbesittende stil der det meste offensivt skal innom ham til Argentinas mer direkte fotball.

Messi sier likevel at den skuffende sesongen i Barca kan være til hjelp for Argentina.

– Nå må jeg tenke på landslaget og omprogrammere systemet mitt. Mange ganger tidligere har jeg spilt bra for Barcelona, men ikke for Argentina. Nå håper jeg det blir motsatt, sier Messi.

Messi stilnet kritikerne med å score ti mål i VM-kvalifiseringen for Argentina, men vet at hylekoret raskt vil komme tilbake hvis han mislykkes i VM i Brasil.

– Vanskelig sesong

Messi sammenlignes ofte med Maradona, og i årets VM er han ett år eldre enn hva den argentinske legenden var da han ledet nasjonen til VM-gull i 1986.

– Jeg håper ting blir bedre når jeg møter lagkameratene mine. Dette var en vanskelig sesong. Vi hadde sjansen til å vinne serien, men klarte ikke det. Jeg gikk gjennom en del personlige ting, og skadene gjorde det heller ikke lett.

Messi ble beskyldt for skattesvik i fjor høst, men ble etter hvert renvasket.

I hjemlandet tørster fansen etter VM-suksess. Laget har ikke kommet lenger enn til kvartfinalen i noe VM siden finaletapet for Vest-Tyskland i 1990.

Landet vant VM på hjemmebane i 1978 i tillegg til triumfen i Mexico i 1986. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere