RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Messi må bevise seg for fansen

Foto: AP Photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Barcelona-stjernen, som ikke har prestert for landslaget, mener Argentina må vinne Copa America.

I natt norsk tid sparkes Copa America i gang i Argentina. Vertslandet er ivrig etter å vinne trofeet de sist vant i 1993.

For at det skal ønsket skal gå i oppfyllelse, er de fleste enige om at Lionel Messi må ha en god turnering.

Barcelona-stjernen har igjen hatt en stor sesong i Spania, men har tidligere blitt kritisert for ikke å prestere godt nok på landslaget. Sist VM scoret for eksempel ikke Messi for sitt hjemland.

Argentina-sjef Sergio Batista tror imidlertid at Messi kommer til å skinne i det søramerikanske mesterskapet.

- Messi kommer til å få et stort Copa America. Å ha den beste spilleren i verden betyr mye for oss, og vi vil prøve å gjøre ham komfortabel så han produserer på sitt beste, sier treneren, ifølge AP.

Messi er klar
Lionel Messi håper at Argentina-laget kan vinne turneringen.

- Det er en stund side Argentina har vunnet en stor turnering. Vi trenger å skape litt glede for oss selv og for fansen, sier mannen som av mange er regnet som verdens beste fotballspiller.

Til tross for sine ferdigheter, er ikke Messi så populær som man skulle tro i hjemlandet. Han reiste fra Argentina til Barcelona i en tidlig alder, vokste opp i Spania og har aldri spilt for en av de store klubbene i Argentina.

Personligheten hans hjelper heller ikke på populariteten. Han spøker sjelden, virker ukomfortabel når han snakker og mangler karismaen som blant andre Diego Maradona hadde. Men klarer Messi å lede landet sitt til seier i Copa America, vil statusen hans øke betraktelig i hjemlandet.

På topp med Tevez
I åpningskampen mot Bolivia vil Messi utgjøre en angrepstrio med Carlos Tévez og Ezequiel Lavezzi.

- Tevez vil spille fordi han kan linke opp mye mer med Messi, og tanken er å ikke ha spillere med så mye fart som for eksempel Angel Di Maria. Med Carlos får vi mye mer spill, sier trener Sergio Batista, ifølge Reuters.

I motsetning til Messi, er Tevez meget godt likt i Argentina, men Batista avviser at grunnen til at Tevez, som for en måned siden ikke så ut til å få en plass i troppen, får spille.

- Jeg lyder ikke til folkets krav. Hvis jeg sier at Tevez må spille, er det fordi det er for lagets beste. Han har fortjent plassen, uttaler Batista.

Argentinas åpningskamp mot Bolivia starter 02.45 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere