*Nettavisen* Sport.

Messi må møte i retten

MÅ I RETTEN: Lionel Messi må møte i retten på grunn av skattetrøbbel. Foto: Josep Lago (Afp / NTB scanpix)

Barcelona-stjernen mistenkes for skatteunndragelser.

03.10.14 16:54

Lionel Messi tjener relativt godt som fotballspiller i Barcelona.

Ifølge spansk politi, som har tatt ut tiltale mot familien Messi, synes nok ikke Messi selv at han sitter igjen med nok penger.

Nå er superstjernen tiltalt for å ha unndratt fire millioner euro mellom år 2007 og 2009.

Spansk politi hevder det er Messis far, Jorge, som sitter med hovedansvaret for familiens finanser, og ikke Barcelona-spilleren selv.

Nå har en spansk domstol slått fast at Messi må ha visst om og godkjent opprettelsen av en rekke selskaper som skal være brukt for å snike seg unna skatteforpliktelsene i Spania.

- I denne type kriminalitet, er det ikke nødvendig at en person har komplett oversikt over hva som skjer i bedriften, men det er nok at personen er kjent med at det skjer, heter det i en uttalelse fra en spansk domstol, ifølge Telegraph.

Messis familie har hele veien hevdet at anklagene er feil, og at de er uskyldige, og har bedt om at saken frafalles. Disse klagene har ikke blitt tatt til følge, og nå må altså den argentinske landslagskapteinen møte for retten.

I september uttalte Messi følgende om anklagene:

- Vi har alltid overholdt skatteforpliktelsene etter råd fra våre økonomer, som vil ha ansvar for å bevise at anklagene er feil, sa Messi.

Inntekten hvor familien Messi skal ha sneket seg unna skattebetaling retter seg mot sponsorinntekter fra diverse selskaper.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag