*Nettavisen* Sport.

Messi og Barcelona ble verdensmestere

Luis Suarez (i midten) gratuleres av rekkekameratene Lionel Messi og Neymar med scoring i klubb-VM-finalen. Foto: Yuya Shino (Reuters)

Lionel Messi ristet av seg nyresteinsproblemene og scoret det første målet da Barcelona knuste River Plate 3-0 i finalen i klubb-VM i fotball søndag.

Barcelona ble dermed første klubb som har vunnet turneringen tre ganger. Hele 15.000 argentinere hadde reist til Japan for å heie på River Plate i kamp mot landets beste fotballspiller, men det ga knockoutseier til Messi.

Turneringens store spiller var derimot Luis Suárez. Uruguayaneren scoret to ganger til, etter å ha gjort hattrick i semifinalen.

Neymar var i likhet med Messi usikker helt fram til kampdagen, men brasilianeren spilte også og la opp til det første og det siste målet.

Barcelona vant klubb-VM også i 2009 og 2011. Laget tok sin femte tittel i kalenderåret, etter den spanske serien og cupen, mesterligaen og den europeiske supercupen.

Klubb-VM samler de fem kontinentale mesterlagene samt vertsnasjonens mesterlag. Sanfrecce Hiroshima, som representerte Japan, vendte 0-1 til 2-1-seier over Asias mesterligavinner Guangzhou Evergrande i bronsekampen.

Brasilianere scoret målene. Paulinho ga kineserne ledelsen, men Douglas vendte kampen med to mål i annen omgang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag