RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LEKTE MED GIGANTEN: Juventus ble minst et nummer for små for Barcelonas stjerner i mesterligaåpningen på Camp Nou.
LEKTE MED GIGANTEN: Juventus ble minst et nummer for små for Barcelonas stjerner i mesterligaåpningen på Camp Nou. Foto: Bagu Blanco (Rex / Shutterstock / NTB scanpix)

Messi og Barcelona slo voldsomt tilbake mot Juventus

Sist oppdatert:
Åpnet storduellen under pari - så skrudde en viss spiller opp tempoet.

BARCELONA - JUVENTUS 3-0:

Champions League-sesongen 2016/2017 startet med gigantoppgjøret Barcelona-Juventus på Camp Nou tirsdag. Storkampen ble etter hvert et veldig gledelig skue for dem med fotballhjerte i Catalonia.

Et skadeplaget Juventus sto en stund godt imot angrepene fra klubben de sendte ut av turneringen i kvartfinalene forrige sesong.

Men da Lionel Messi skrudde på turboen for alvor, i minuttene rett før og etter hvilen, holdt forsvarsmuren ikke lenger stand.

Midtveis i andre omgang gjorde Barcelonas største stjerne som han ville med et Juventus-forsvar helt i villrede. Gode løp fra lagkameratene skapte forvirring, mens Messi avanserte med ballen inn i midten av banen.

En liten skuddfinte og dragning seinere hadde ballmagikeren nok rom til å dundre inn 3-0 og sitt andre mål for kvelden. Kampen var deretter helt kjørt.

Allegri: - Vår største feil

Juventus-trener Massimiliano Allegri synes laget hans leverte en godkjent førsteomgang. Han ergret seg dog over at Juventus ikke tok vare på sjansene de skapte før det første baklengsmålet.

- Vi fikk tre mål imot oss på kontringer. Det var den største feilen vi gjorde. Vi skulle ha fortsatt med å ligge kompakt etter Barcelonas scoring, oppsummerte Allegri etter tremålstapet.

Treneren bemerket at Messi er en spiller som alltid kan endre kamper, men understreket at Juventus' innsats i andre omgang var altfor svak.

- Du kan ikke forvente å komme hit og dominere kampen, så vi må være bedre mentalt. Vi må alltid prøve å holde oss inne i kampen, selv når det begynner å bli vanskelig. Gir du rom til Messi, så blir du straffet, fortsatte Allegri.

Seiersrekke

Barcelona tok med seg den perfekte statistikken fra hjemlig liga til Fotball-Europas største scene. Viasat 4-ekspert Vidar Davidsen tok fram superlativene om kveldens store spiller, Lionel Messi.

- Han er mye sikrere enn Norges Bank når han får skyte derfra. Jeg tilgir 1000 balltap i første omgang når han får til sånne ting, kommenterte Davidsen etter 3-0-scoringen.

Med et minutt til pause smalt det fra den argentinske superstjernen, som inviterte til veggspill med Luis Suárez like utenfor Juventus-feltet. En presis avslutning i lengste hjørnet seinere, sto det 1-0 på Camp Nou.

Skuddet gikk mellom beina på Medhi Benatia, og uttagbart forbi Gianluigi Buffon. Keeperveteranen måtte dermed se Messi score på ham for aller første gang.

- Magi

Vidar Davidsen påpekte at Messi hadde hatt en uvanlig svak omgang til ham å være etter mange balltap.

- Så serverer han plutselig magi på øverste hylle, som bare Messi kan, poengterte Davidsen.

ET LITE STYKKE MAGI: Det var ikke mye fungerte for Barcelona i første halvdel av mesterligapremieren mot Juventus. Fra Lionel Messis scoring i omgangens siste spilleminutt og ut kampen var historien en helt annen.

Tross en nesten perfekt omgang defensivt, vanket det også kritikk fra ekspertkommentatoren i retning Juventus og Miralem Pjanic.

- Der har Pjanic glemt ABC i forsvarsspillet. Følg mannen og glem ballen når det er snakk om veggspill. Det viser at selv ikke Juventus-spillerne er hundre prosent på nett i de situasjonene, bemerket Davidsen.

Kontringsfotball

Høy fart i både ball og høyt prisede fotballbein fra første spilleminutt var det de fleste ventet seg på forhånd. Og de to storlagene skuffet ikke de frammøtte på Camp Nou på den fronten.

Barcelona holdt mye i ballen og sto høyt i banen, mens Juventus lå tilsvarende lavt og ventet på sjansen til å storme framover på kontringer.

Nettopp kjappe omstillinger fra forsvar til angrepsspill var det som skapte de første store mulighetene. Og det var gjestene fra Italia som var ordentlig farlig først.

Mattia De Sciglio brente løs fra langt hold. Skuddet hadde retning mot den lengste nettveggen, men Marc-André ter Stegen fikk så vidt noen fingertupper på ballen. Det fikk ikke dommerne med seg, og Barcelona slapp å forsvare seg på et hjørnespark.

De Sciglio måtte seinere i omgangen byttes ut med skade. Men også Paulo Dybala og Gonzalo Higuaín kom seg til halvfarlige avslutninger i en første omgang der Juventus stort sett hadde god kontroll defensivt.

Kontrollen ble bevart helt til Messis nevnte ledermål rett før pausen.

I oppløsning

Juventus og Buffon kan takke høyere makter for at samme målscorer ikke økte til 2-0 seks minutter etter sidebyttet.

Messi dundret til med venstrefoten fra utkanten av 16-meteren og traff stolpen. Derfra gikk ballen i ryggen til Juve-målvakta og spant videre like utenfor den andre stanga.

Etter 56 minutters spill skulle Messi bli for mye å håndtere for bortelaget på nytt. 30-åringen fikk plass til å storme inn i feltet med ballen, og slo ballen forbi alle unttatt vikarback Stefano Sturaro ved målstreken.

Innbytteren klarte ikke å få ballen lengre unna enn noen få meter utover i eget felt. Der kom Ivan Rakitic trippende og kunne sette inn 2-0 i et nesten blankt mål.

Messis 3-0-scoring noe seinere satte bare en ekstra strek under hvem som var det klart beste laget på Camp Nou.

Håpløs Olympiakos-åpning

I den andre kampen i mesterligaens gruppe D tirsdag skuffet Omar Elabdellaoui og Olympiakos hjemme mot Sporting.

Gjestene fra Lisboa scoret tre ganger allerede i første omgang.

Da hjalp det lite at innbytter Felipe Pardo reduserte to ganger i sluttminuttene av oppgjøret. De greske vertene tapte 2-3.

Elabdellaoui og laget hans står overfor en formidabel oppgave med å skaffe nok poeng i de resterende fem kampene i det innledende gruppespillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere