RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Messi og Ronaldo danker ut Drillo

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Dermed må landslagssjefen ta til takke med spioner.

FARO (Nettavisen): Onsdag kveld møtes Norge og Polen til dyst på Estádio Algarve i Faro. Stadionanlegget sto ferdigstilt til EM i 2004 og har en kapasitet på rundt 30.000 tilskuere.

Noe i nærheten av så mye folk kommer det nok ikke til å bli når våre beste menn entrer den flotte banen til en ubetydelig treningskamp.

I utgangspunktet ville nok ikke en privatkamp mellom Norge og Polen uansett vakt så altfor mye interesse blant de lokale, men onsdag kveld er likevel litt ekstra spesiell i den fotballgale nasjonen.

- Kommer vel noen spioner
Samme kveld møtes nemlig Portugal og Argentina til dyst i treningskamp.

Og selv om folk kan bli snytt for duellen mellom Argentinas superstjerne Lionel Messi og Portugals superstjerne Cristiano Ronaldo, fordi førstnevnte er småskadet og meldt usikker til oppgjøret, er det nok fortsatt mye som skal til for at ikke kampen som for anledningen spilles i Sveits prioriteres foran det meste annet på TV-apparatene i portugisiske hjem.

- Jeg aner ikke hva vi kan forvente av folk. Men det blir nok ikke mange, sier Drillo til Nettavisen.

Landslagssjefen tror oppgjøret blir en kamp for spesielt interesserte.

- Det blir nok en portugisisk spion på tribunen. Og en dansk. De kommer helt sikkert til å følge oss nøye, og vil sikkert også ha kampen tilgjengelig på DVD, sier den norske taktikeren.

- Kan du huske en landskamp der det var nesten helt tomt på tribunen?

- Nja, vi spilte en treningskamp mot Estland på Kypros en gang. Det var ikke så jævla mye folk der heller. Men det var da en og annen norsk turist som dukket opp den gang, sier veterantreneren.

En av de fremmøtte journalistene trekker i tillegg fram oppgjøret mot Tyrkia i Frankfurt under EM-kvaliken i 2007. Det oppgjøret ble som kjent spilt for tomme tribuner på grunn av en straff UEFA hadde ilagt tyrkerne. Oppgjøret endte 2-2, da en Thomas Myhre-tabbe ble kostbar.

Alle tilgjengelige
Polen spilte så sent som søndag treningskamp mot Moldova i nettopp Faro, men da på en mye mindre arena. Der skal det etter sigende har vært en del polakker til stede som lagde brukbart med liv.

I den kampen stilte imidlertid polakkene med et lag bestående av kun spillere fra den hjemlige serien. Mot Norge er det noe ganske annet som venter, og Drillo vet det blir tøft for hans menn.

- De lå lavt og kontret et godt Elfenbenskysten-lag i senk nå sist, sier Drillo om onsdagens motstander.

Men heldigvis for veterantreneren er så å si alle de norske klare til det tøffe møtet.

Og akkurat det er ikke hverdagskost for en norsk landslagstrener i fotball.

- Egentlig regnet jeg vel med et forfall eller to, så kunne vi reise med 18 mann som er ideelt i en privatkamp. Nå er vi egentlig for mange til at alle kan spille, sier han,

- Den eneste som er litt usikker er Tom Høgli. Han har vært litt småsyk, men er nå bedre skråstrek bra, avslutter Drillo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere