RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Messi på Ronaldo-jakt

Foto: Alberto Saiz (Ap)
Sist oppdatert:
Lionel Messi er på skuddhold til å slå Ronaldos 13 år gamle klubbrekord i Barcelona.

Stikkordet for rekorden er antall scoringer i én og samme ligasesong. I sesongen 1996/1997 nettet den brasilianske spisslegenden ikke mindre enn 34 ganger på 37 kamper – i det som for øvrig ble hans eneste sesong på Camp Nou.

Nå kan rekorden stå for fall. Lionel Messi står med 29 mål på 32 kamper så langt i årets La Liga, og har tre forsøk på å nette de seks scoringene som mangler for å knekke Ronaldo.

Første sjansen kommer mot Tenerife i kveld. Deretter venter Sevilla og Valladolid før status gjøres opp 16. mai.

I godt selskap
Skulle Messi tangere Ronaldos ligarekord, matcher han også brasilianerens totale antall scoringer i sesongen 1996/1997. Den gang stoppet «Fenomenet» på formidable 47 mål på 49 kamper.

Og den lille argentineren har faktisk statistikken på sin side. I sesongens første møte med de tre gjenstående klubbene, scoret han til sammen seks ganger. Barcelona vant kampene henholdsvis 5-0, 4-0 og 3-0.

Spørsmålet er om det samme kan skje igjen.

Skulle Ronaldo-rekorden likevel overleve, kan Messi med stor sannsynlighet trøste seg med at han blir den fjerde spilleren i Barcelonas historie som scorer 30 mål i én og samme sesong.

Samuel Eto'o, Romario og Mariano Martin har klart det tidligere.

Kunne vært bedre
Det hører ellers med til historien at den spanske ligaen i 1996/1997 – da Ronaldo satte sin rekord – besto av to klubber mer enn i dag. Samtidig kunne brasilianerens klubbrekord ha vært enda sterkere, dersom han ikke hadde blitt tatt ut i hjemlandets tropp til Copa America det året.

Det kostet ham nemlig flere kamper i sesongavslutningen for Barcelona.

Ronaldo, som kom til Barcelona etter å ha gjort 42 mål på 46 kamper for PSV Eindhoven i sesongen før, ble ikke overraskende tildelt Gullstøvelen som Europas fremste måljeger, samt kåret til årets spiller av både UEFA og FIFA, etter den omtalte sesongen.

Deretter forlot han Barcelona til fordel for Inter Milan og spill i italiensk fotball. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere