Messi regelrett herjet i Copa America

STORSPILTE: Lionel Messi viste fram ferdigheter i topp klasse mot Paraguay.

STORSPILTE: Lionel Messi viste fram ferdigheter i topp klasse mot Paraguay. Foto: Nelson Almeida (Afp)

Argentina smadret Paraguay i Copa-semifinalen.

Et argentinsk lag i storform fikk trolig Copa America-vertene fra Chile til å skjelve i buksene før finalen. Lionel Messi og co. ydmyket Paraguay med 6-1 i tirsdagens semifinale.

Messi bidro med tre målgivende pasninger, mens Manchester United-stjernen Ángel Di María scoret to ganger og serverte ett mål i storseieren.

- Vi har spilt bra. Vi visste at hvis vi scoret ett mål, ville flere komme. Vi har nådd vårt første mål, som var å komme til finalen. Nå må vi vinne den, sa Messi, som ble kåret til kampens beste spiller.

Målfest

Det var Di Marías United-kamerat Marcos Rojo som sendte argentinerne i føringen etter snaue kvarteret, og derfra så stjernelaget seg aldri tilbake.

Javier Pastore økte til 2-0 etter 26 minutter. Lucas Barrios ga Paraguay håp med 1-2-redusering like før pause, men i annen omgang var kampen raskt punktert. Di María scoret i det 47. og det 53. minuttet, det siste etter lekkert forarbeid av Barcelona-stjernen Messi.

Sergio Agüero økte ledelsen i 80. minutt, mens mannen som erstattet ham, Gonzalo Higuaín, fastsatte resultatet til 6-1 etter å ha vært på banen i drøye minuttet.

Rom for forbedring

Argentina-trener Gerardo Martino var fornøyd etter storseieren, men mente likevel at laget har litt å jobbe med inn mot lørdagens finale mot Chile.

- Spillet vårt var mye bedre enn i kampen mot Colombia (kvartfinalen). Men når det gjelder å vinne tilbake ballen, over hele banen, synes jeg vi var bedre mot Colombia enn i dagens kamp. Vi presset ikke bra nok. Jeg er fornøyd med 6-1 og å komme til finalen, men hvis det er noe som må rettes på, vil jeg gjøre det, sa Martino.

Argentina jakter sitt første Copa-trofé på 22 år. Laget har tapt finaler mot Brasil i 2004 og 2007, mens vertsnasjonen Chile er i finalen for første gang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.