*Nettavisen* Sport.

Messi, svenske og tenåringsjente i samme kåring

Foto: Lluis Gene (AFP)

Sjekk hvem som står for årets ti peneste scoringer.

16.11.10 20:43

Fifa har kommet fram til ti vakre perler som kjemper om tittelen «årets lekreste scoring». Det er folket som skal stemme fram vinneren og det er mye pent å velge i.

Messi kjemper mot tenåringsjente
Lionel Messi står selvfølgelig for en av nettkjenningene. Ballgeniet kunne sikkert fått flere av sine magiske fotballøyeblikk dette året nominert, men valget falt på en scoring mot Valencia, da Barcelona-spilleren driblet ut flere motstandere og lurte keeperen.

Men Messi er ikke den eneste som har rytme i beina. En 17-år-gammel jente fra Japan ved navn Kumi Yokoyama er nemlig også på scoringslista. Og det med god grunn. Den unge fotballjenta driblet seg forbi fem motspillere før hun dunket inn et mål mot Nord-Korea.

Dermed kan selveste Messi bli slått av en tenåringsjente. Til en spiller som ikke er vant til å være annet enn best på gressmatta må det derfor være lov å si: «ædda bædda».

Sverige representert
Nominert er også svenske Linus Hallenius, som viste nydelige fotballtakter da han scoret på hel volley for Hammarby mot Syrianska.

Premies Leagues eneste nominerte er Arsenals Samir Nasri. Hans scoring mot Porto er til gjengjeld blant de nydeligste, etter at han driblet seg forbi en skog av motspillere og scoret fra spiss vinkel.

Øvrige på listen er:

- Matthew Burrow for Glentoran mot Portadown.
- Neymar for Santos mot Santo André.
- Hamit Altintop for Tyrkia mot Kasakhstan.
- Arjen Robben for Bayern München mot Schalke 04.
- Giovanni van Bronckhorst for Nederland mot Uruguay.
- Siphiwe Tshabalala for Sør-Afrika mot Mexico.

Sjekk listen og se scoringene her!

Kåringen, også kjent som Fifa Puskás Award, er kun to år gammel. Cristiano Ronaldo vant i fjor for langskuddet i Manchester Uniteds Champions League-oppgjør mot Porto.

Årets vinner blir annonsert 10. januar.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.