*Nettavisen* Sport.

Messi vil ha mer argentinsk angrepskrutt

MER ANGREPSKRUTT: Argentinas Lionel Messi ønsker at Argentina skal satse mer offensivt i lørdagens VM-kamp mot Iran. Foto: Michael Dalder (Reuters)

- Vi er mer komfortable med to mann på topp.

21.06.14 09:11

Lionel Messi vil se et mye mer offensivt Argentina i lørdagens VM-kamp mot Iran.

I åpningskampen mot Bosnia-Hercegovina valgte argentinernes landslagssjef Alejandro Sabella å starte i en 5-3-2-formasjon. Den litt mer defensive oppstillingen fungerte ikke optimalt for Argentina, og etter pause kom Napoli-stjernen Gonzalo Higuaín innpå.

Han inntok servitørrollen da Messi scoret sitt annet VM-mål i karrieren og ble matchvinner. Det er ventet at Higuaín får tillit fra start mot Iran. For Messi er det som musikk i hans ører.

– Vi er Argentina. Vi må konsentrere oss om oss selv, uten å bry oss om hvem vi møter. Vi er mer komfortable med to mann på topp, og med meg i rommet bak fordi det gjør det lettere å kontre. Det gjør også at vi har mer folk i angrep som gir oss flere muligheter, sier Messi.

Ærlig Messi

Barcelona-stjernen lettet noe på presset med sin avgjørende scoring i VM-åpningen. Enkelte lot likevel ikke Messi slippe unna kritikk for sin svake første omgang.

– Jeg slet med å holde på ballen før pause, og da jeg hadde den var jeg langt unna motstanderens mål. Sannheten er at jeg mistet ballen altfor mange ganger. Jeg var irritert over at jeg ikke klarte å spille slik jeg ønsket, forklarer Messi.

Trolig vil midtbanespiller Fernando Gago få sjansen fra start på Maxi Rodríguez' bekostning. Boca Juniors-spilleren hadde et positivt innhopp i annen omgang mot Bosnia.

100. landskamp

I tillegg er Javier Mascherano ventet å få sin 100. landskamp lørdag. Han insisterer på at han fortsatt er like sulten på suksess som da han debuterte på landslaget.

– Jeg er ikke blant de spillerne som utgjør en forskjell på banen, men jeg er en spiller som ofrer meg for laget. Hemmeligheten? Jeg lever for dette, sier Mascherano.

Iran klarte 0-0 mot Nigeria med god defensiv organisering. Det blir betraktelig tøffere mot Messi og co. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag