*Nettavisen* Sport.

Messi vil spolere Atléticos gulldrøm

GULL: Lionel Messi vil ha ligagull. Foto: Manu Fernandez (Ap)

- Vi kan ikke la det glippe nå.

Lionel Messi ber lagkameratene sine i Barcelona om ikke å kaste bort den siste muligheten til å forsvare La Liga-tittelen.

Barcelona virket å være helt ute av gullstriden da laget slapp inn et baklengsmål til 2-2 i siste minutt hjemme mot Getafe forrige helg. Men serieleder Atlético Madrid fulgte opp med et 0-2-tap for Levante, mens serietreer Real Madrid på få dager spilte uavgjort mot både Valencia og Valladolid.

Dermed er Barcelona tre poeng bak Atlético når to serierunder gjenstår i spansk 1. divisjon. Vinner katalanerne både borte mot Elche søndag og hjemme mot nettopp Atlético neste helg, er de garantert sitt annet strake ligamesterskap.

- Vi er i en bedre posisjon nå enn for et par uker siden. Vi har nå en mulighet til å vinne serien, og den må vi ta vare på. Vi kan ikke la det glippe, sier Lionel Messi.

Gerardo Martinos menn kan søndag vente seg en tøff bortekamp. Elche ligger bare tre poeng over nedrykksstreken og er i poengnød. Klubben har samtidig gått ubeseiret i ni strake hjemmekamper i 2014. Den statistikken må Barcelona bryte om laget skal snyte Atlético for gullet.

Må vinne

Barcelona må igjen spille uten Gerard Pique, Jordi Alba og Neymar. Trioen er fortsatt ute med skader, men klubben håper å ha dem tilbake til det som kan bli en ren seriefinale mot neste helg.

Hvis Barcelona ikke klarer å slå Elche, vil Atlético Madrid være sikret sitt første seriegull på 18 år med hjemmeseier over Málaga.

Atlético har også sine skadeproblemer. Det er ventet at toppscorer Diego Costa ikke kan spille søndagens oppgjør på Vicente Calderon. Han risikerer også å miste Barcelona-kampen og mesterligafinalen mot byrival Real Madrid.

I tillegg er Diego Godín suspendert, men høyrebacken Juanfran er tilbake fra karantene. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.