RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Messi vurderer å bytte posisjon

LIONEL MESSI feirer scoring for Barcelona mot Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen.
LIONEL MESSI feirer scoring for Barcelona mot Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen. Foto: Manu Fernandez (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vil gjøre alt for å forlenge fotballkarrieren.

- Det er mulig, svarer Lionel Messi på spørsmål fra Squawka om han i framtiden kommer til å bytte posisjon på fotballbanen.

Spørsmålet er interessant. Argentineren har scoret 286 mål på 315 ligakamper for Barcelona, hvordan 167 på de siste 138 opptredene i La Liga.

Han er med andre ord nokså effektiv som spiss.

Forlenger karrierer

Messi utelukker altså likevel ikke at han en gang blir å finne i en mer tilbaketrukket rolle på banen.

- Mange spillere legger seg dypere når de kommer inn i senere faser av sine karrierer, og det er absolutt en mulighet for meg, å bli en ren midtbanespiller, sier Messi til Squawka.

Han har allerede spilt en del på midtbanen for Barcelona.

- Jeg dekker mye av banen derfra. Jeg liker å gå framover, som en tilbaketrukket angriper i midten. Mange spillere har forlenget sine karrierer ved å skifte posisjon, slik at man ikke er avhengig av å være så eksplosiv hele tiden, av å ha stor fart.

Alba forlenget

Når vi første er inne på Barcelona: Den spanske landslagsbacken Jordi Alba kom tirsdag til enighet med Camp Nou-klubben om en ny avtale.

26-åringens nye kontrakt binder ham til klubben fram til 2020, bekrefter den katalanske fotballstorheten på sine nettsider.

Den som måtte ønske å kjøpe Alba ut av avtalen, må grave dypt i lommeboka. Barcelona bekrefter nemlig at venstrebacken har en klausul som gjør det mulig å kjøpe ham for 150 millioner euro, tilsvarende rundt 1,3 milliarder norske kroner.

- Han kommer til å signere kontrakten en av de nærmeste dagene, melder storklubben.

Jordi Alba har vært en viktig del av Barcelonas suksessrike mannskap denne sesongen. Ligaen og cupen hjemme i Spania er allerede vunnet, og lørdag kan også mesterligatrofeet havne på Camp Nou. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere