*Nettavisen* Sport.

Mester etter ellevilt straffedrama

KUNNE JUBLE: Etter et straffedrama av de sjeldne var det til slutt Elfenbenskysten som kunne juble for finaleseier over Ghana i Afrikamesterskapet. Foto: Amr Abdallah Dalsh (Reuters / NTB scanpix)

Elfenbenskysten slo Ghana i Afrikamesterskapets finale.

Målvakten Boubacar Barry satte det avgjørende straffesparket da Elfenbenskysten ble afrikamester i fotball med finaleseier over Ghana søndag.

Ettersom selve kampen endte målløst, måtte det hele avgjøres på straffer. Der trakk ivorianerne det lengste strået og vant 9-8.

Det måtte 22 straffer til for å kåre en vinner. Ivorianerne bommet på sine to første forsøk, men kunne til slutt likevel juble for seier.

Elfenbenskysten vant afrikamesterskapet for annen gang. Den første tittelen kom i 1992. Også den gang ble Ghana slått etter en målløs finale og straffesparkkonkurranse. Den gangen ble det 11-10.

Herve Renard ble den første trener som har vunnet afrikamesterskapet med to forskjellige land. Mot alle odds ledet han Zambia til topps i 2012, da nettopp Elfenbenskysten ble slått etter straffer.

Ghana hadde to stolpetreff fra Christian Atsu og Andre Ayew i første omgang. Landet har vunnet afrikamesterskapet fire ganger, men den forrige triumfen kom for 33 år siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.