*Nettavisen* Sport.

Mesterligafinale uten de store

Foto: Scanpix

Onsdag avgjøres hvilket lag som kan kalle seg Europas beste. Noe overraskende er det Fernando Morientes' Monaco, samt Porto som er finalister.

26.05.04 06:25

Onsdagens finale i Gelsenkirchen er den femte gjennom tidene, og den første siden 1991, som spilles uten lag fra Spania, Italia, Tyskland eller England.

Selv om storheter som Real Madrid, Milan, Juventus Bayern München og Manchester United er ute av årets Mesterliga, vil ikke Monacos storscorer Fernando Morientes være med på at kampen er et oppgjør mellom lettvektere.

- Hvis de store klubbene ikke klarte å ta seg til finalen, er det fordi vi slo dem ut, sa Morientes.

Spanjolen, som har tre europacuptitler med Real Madrid og har scoret elleve mål i mesterligaen for Monaco denne sesongen, vet at laget hans må score denne gangen. Selv er han noe usikker på formen etter å ha slitt med ankelproblemer.

Vil avgjøre
Norske Hassan El Fakiri i Monaco spiller neppe fra start, men Lyn-gutten sier til NTB at hans store drøm er å komme inn og ta en "Solskjær". Det vil si komme inn i sluttminuttene og bli matchvinner.

- Jeg håper å få noen minutter på banen. Kommer jeg innpå er selvsagt en avgjørende scoring den store drømmen, sier El Fakiri.

Porto slo Bayern München i serievinnercupfinalen i 1987, mens det er Monacos første europacupfinale.

Porto-trener Jose Mourinho håper å avslutte sin trenergjerning i klubben med seier over Monaco på Schalkes hjemmebane i Tyskland.

Monaco har Didier Deschamps som trener. Deschamps er en gammel ringrev med suksess som spiller både fra klubblagene Marseille og Juventus. Som fransk landslagskaptein ledet han laget til VM-gull i 1998 og EM-gull i 2000.

(NTB-Reuters-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.