*Nettavisen* Sport.

Mesterligaseier for Stabæk

Foto: Andersen, Aleksander

Stabæks kvinnelag beseiret Frankfurt i 16-delsfinalen.

Det var et storlag Stabæk tok imot på Nadderud Stadion. Frankfurt har vunnet Europacupen hele tre ganger. Stabæk på sin side har aldri spilt i 16-delsfinale før i mesterligaen.

Til tross for et stort press fra bortelaget klarte Stabæk å holde nullen og samtidig score et mål slik at de vant 1-0 på hjemmebane. Dette gir dem et godt utgangspunkt foran returoppgjøret.

En av Stabæks beste spillere i denne kampen, Ingrid Hjelmseth, innrømmer at bortelaget fort kunne satt et par baller i nettet.

-Det var en ny rolle for oss I Toppserien er vi vant til å ha ballen mye mer. Heldigvis ligger vi kompakte og ofrer alt i hver duell. Det gjør også forholdene lettere for meg som keeper, sier Hjelmseth til Aftenposten.

Like etter pause falt avgjørelsen. Høyrekanten Cathrine Dekkerhus fikk æren av å avgjøre kampen da hun fyrte løs utenfor sekstenmeteren og traff et motstanderben og utspilte Frankfurt-keeper, Nadine Angerer.

Dekkerhus er storfornøyd med å ha avgjort kampen for Stabæk.

- Det var fantastisk å score, spesielt da vi så hvor mye Frankfurt slet med å score selv. Vi jobbet beinhardt sammen i dag, og håper å gjenta det neste uke, sier 19-åringen til Aftenposten.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.