RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mestertakter av Arsenal

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Kaptein Cesc Fabregas styrte Arsenal-skuta til 16-delsfinale i Champions League.

ARSENAL - AZ ALKMAAR 4-0: Fabregas scoret to av målene da Arsenal på mesterlig vis beseiret AZ Alkmaar i London onsdag kveld. Arsenal-fansen er nok minst like begeistret for innsatsen til Andrej Arsjavin, som la den målgivende pasningen til tre av målene.

Arsène Wenger kan nå fokusere Premier League de nærmeste ukene, ettersom Arsenal med sine ti poeng allerede er sikret avansement fra gruppespillet, om ikke i teori så i alle fall i praksis.

- Tror vi vinner
- Vi var teknisk overlegne og utnyttet det. Jeg synes at vi var intelligente, tålmodige, kjølige og effektive, sier en storfornøyd Wenger i et TV3-sendt intervju.

- Når spillerne spiller for hverandre som i dag, er vi et sterkt lag, konkluderer han.

Franskmannen har tro på at Arsenal kan gå helt til topps i turneringen.

- Selv om vi ikke har vunnet Champions League, ser jeg på oss som en eliteklubb ettersom vi er blant de åtte toppseedede lagene i Europa. Vi har vært i finale og semifinale, og jeg tror at vi til slutt vil vinne turneringen, sier Wenger ifølge Uefa.com.

Hovmesteren Arsjavin
Det første målet kom i kampens 25. minutt, da William Gallas hadde beveget seg høyt opp på banen og sendte ballen til Fabregas, som skar innover fra venstresiden og skjøt i mål fra 17 meter.

Nasri mottok ballen fra Arsjavin da han økte til 2-0 to minutter før pause. Franskmannen dro seg forbi Moreno med en herlig kroppsfinte før han satte ballen i mål. Se den fine scoringen her .

Sju minutter etter pause viste Arsjavin seg fra sin beste side, da han med en genial stikkpasning bidro til at Fabregas kunne sette inn sitt andre mål for kvelden .

Abou Diaby økte til 4-0 om lag 20 minutter før slutt, etter en strålende og klassisk Arsenal-kontring. Den startet med at Eduardo på vidunderlig vis hælsparket ballen videre til Arsjavin, som satte fart og etter hvert overlot til Diaby å sette ballen i mål. Se kontringen her .

Alkmaar på sisteplass
Jeremain Lens reduserte til 1-4, men det målet var betydningsløst idet ballen passerte målstreken.

Arsenal topper gruppe H med sine ti poeng, mens Olympiakos er nummer to med seks poeng, til tross for 0-1-tap for Standard Liege onsdag kveld. Belgierne befinner seg på tredjeplass med fire poeng, mens AZ Alkmaar er på fjerde- og sisteplass med to poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere