Gå til sidens hovedinnhold

- Midtbane verdt et halvt statsbudsjett

Men Premier League-heltene hadde lite å by på.

NORGE – ENGLAND 1-2:

DRAMMEN (Nettavisen): En Liverpool-spiller verdt flerfoldige millioner pund, en Arsenal-spiller som også forsvarer en høy prislapp og «den nye Wayne Rooney». Alle tre var å finne i Drammen mandag.

Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain og Ross Barkley var noen av kjenningene fra Premier League som stille til start for Englands U21-landslag mot Norge i EM-kvalifiseringen på Marienlyst.

Henderson brukte også bare syv minutter på å tegne seg på scoringslisten i oppgjøret. Og før Liverpool-mannen fant nettmaskene, hadde allerede WBAs Craig Dawson satt inn 1-0.

LES OGSÅ: - Veldig stolt av prestasjonen

- Halvt statsbudsjett
Men så var det også stopp for de engelske stjernene.

Norge kjempet seg tilbake i oppgjøret, etter en flott scoring av Valon Berisha og i store perioder var det den norske midtbanen som virkelig dominerte kampen. Prislappen var plutselig ubetydelig.

Langt mindre profilerte navn som Markus Henriksen, Harmeet Singh, Valon Berisha, Håvard Nordtveit og Flamur Kastrati viste at de så absolutt kunne hamle opp med Englands unge håp.

- I dag spiller vi mot en midtbane som er verdt et halvt statsbudsjett. På dette nivået handler det om å måle seg på internasjonalt nivå. I dag møter vi ypperste internasjonale klasse, sier U21-landslagssjef Per Joar Hansen.

- Vi gjør en fantastisk kamp og reiser oss etter den svake åpningen. Jeg er vanvittig stolt over det gutta presterer. Vi spiller kort, langt og skaper sjanser på dødball. Vi mangler bare det lille ekstra

- Lover godt for Norge
Norge hadde muligheter til å score både ett, to og tre mål til, men det ville seg ikke i det avgjørende øyeblikket. Det var likevel et positivt og sprudlende Norge som viste seg fram foran 3223 tilskuere.

Per Joar Hansen og hans menn har måttet tåle mye kritikk den siste tiden, noe som har ført til ytterligere bensin på bålet i den norske talentdebatten. England-kampen var en liten revansje.

- Vi har hatt noe på gang lenge, men har måttet tåle en del smeller. Men det vi viste i dag lover godt for norsk fotball, sier «Perry».

- Vi har hele tiden prøvd å spille god fotball. Der forsvarsprinsippene til Egil (Drillo Olsen) og den beste angrepsfotballen til RBK fra 1990-tallet har stått i fokus. Vi trenger ikke oppfinne fotballen på nytt hver gang. Det er godt å se, sier landslagssjefen.

- Tror på England
Mandagens tap betyr at Norge ligger som nummer to i gruppe åtte, med seks poeng fra tre kamper. England topper gruppen med full pott, mens også Belgia og Island henger godt med i gruppa.

«Perry» tror det likevel er England som vil gå seirende ut av kvaliken.

- Ja, jeg tror England vil stikke fra i denne gruppen. Alt annet ville vært rart, sier han.

- Men det er ingen lette kamper. Folk i Norge tror kanskje det bare er å reise til Aserbajdsjan å ta poeng, men de er et godt lag og tok poeng fra Belgia i kveld (2-2). Neste kamp for oss er Belgia og vinner vi den blir det nok full fres i kampen om førsteplassen, sier U21-treneren.

Norge møter Belgia den 10. november i Stavanger.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe