Mignolet vrakes på «ubestemt tid»

BENKET: Simon Mignolet.

BENKET: Simon Mignolet. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Simon Mignolet mistet plassen i Liverpool-målet til Brad Jones før laget tapte 0-3 søndag.

Manager Brendan Rodgers sier belgieren ikke får plassen tilbake med det første.

Jones imponerte ikke da Manchester United tok alle poengene, men fikk heller ikke mye hjelp av forsvaret. Uansett virker det som om han får fortsette mellom stengene i tiden som kommer.

- Jeg sa til Simon at det er snakk om en periode på ubestemt tid. Han har spilt mange kamper, og i mitt første år gjorde Brad det veldig bra. Det er sånt som kan skje med en keeper. Man tar dem ut av laget for å gi dem tid til å reflektere, sier Rodgers ifølge ESPN.

- Aksepterte avgjørelsen

Jones fortsetter uansett i mål når Liverpool møter Bournemouth i ligacupens kvartfinale onsdag.

- Brad er en veldig erfaren keeper, og det var alltid meningen at han skulle spille mot Bournemouth.

Mer overraskende var det at den australske keeperen fikk sjansen mot United. Mignolet har, til tross for mye kritikk, spilt samtlige seriekamper for Liverpool siden overgangen fra Sunderland i fjor sommer, og før søndagens oppgjør på Old Trafford hadde ikke Jones hadde ikke spilt i ligaen siden mars 2013.

- Simon har gjort det bra. Han er veldig profesjonell, og han aksepterte avgjørelsen min da jeg snakket med ham. Jones hadde ikke så mye å gjøre i kampen, annet enn å hente ballen ut av nettet, sa Rodgers etter 0-3-tapet søndag.

Under press

Jones sto bak et veldig usikkert forsvar søndag, men kunne også prestert bedre ved to av Uniteds tre mål. Han kastet seg tidlig og gikk feil på Wayne Rooneys åpningsmål, og på Robin van Persies 3-0-scoring la han seg ned da Juan Mata fintet skudd på sekstenmeteren. Dermed sto målet og gapte da han fant van Persie.

- Etter kampen mot Basel følte jeg vi måtte gjøre en endring, og jeg måtte gi noen sjansen, forklarer Rodgers.

Rodgers, som ble genierklært da Liverpool var nær å vinne ligaen for første gang siden 1990 i våres, har fått massiv kritikk for bomkjøp og rare taktiske valg denne sesongen.

Søndag skapte Liverpool mange sjanser, men spillerne klarte ikke å få ballen i mål.

- Vi skapte nok til å vinne, men David de Gea (United-keeper) var nok banens beste i dag, sa han etter kampen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.