Mikel frykter United

Foto: AFP/Scanpix

Chelsea og Manchester United møtes én uke før seriestart. John Obi Mikel har tro på motstanderen.

08.08.10 17:56

Søndag møtes de engelske gigantene til Community Shield-kamp på Wembley Stadium. Med en uke igjen til seriestart er nok både de rød og blå supporterne vel så ivrige på å finne ut hvordan lagene står i forhold til hverandre, som å hente hjem trofeet.

- Kan aldri avskrive dem
Chelseas John Obi Mikel tror ikke utfallet av kampen definerer den kommende fotballsesongen.

- Det er en viktig kamp, men jeg tror egentlig ikke den har noe med Premier League å gjøre. Vi vil vinne og få en god start på sesongen. Hvis vi slår United kan vi forhåpentligvis bygge på det, sier Mikel, ifølge Chelseas hjemmesider.

Men den tidligere Lyn-spilleren har tro på United.

- De har alltid vært sterke og du kan aldri avskrive dem. De har et utrolig bra lag.

Chelsea uten Drogba
Mikel hyller, naturlig nok, også sin egen tropp.

- Mannskapet vårt har alltid vært komplett. Vi stiller med det samme laget og kjenner hverandre godt, sier nigerianeren.

Og Carlo Ancelotti setter et sterk lag på gressmatta i Community Shield-oppgjøret, selv om Petr Cech mangler, og Didier Drogba starter på benken.

Ferguson har på sin side et mer begrenset utvalg. Flere sentrale spillere er ute med skader, blant dem Rio Ferdinand, Owen Hargreaves, Michael Carrick og Gabriel Obertan.

United-treneren lover imidlertid at Wayne Rooney og Michael Owen kommer på banen i løpet av kampen.

Kritisk til Manchester City
I fjor knivet Chelsea og United om Premier League-tittelen til siste serierunde, og mange tror det samme vil skje i år. Mikel er en av dem. Han har ikke tro på at Manchester City, som har satset stort på overgangsmarkedet denne sommeren, vil overgå byrivalen.

- Folk snakker om Manchester City, men jeg tror Manchester United alltid kommer til å være der. De vil alltid være en trussel.

23-åringen sammenligner faktisk sin egen klubb med Alex Fergusons djevler. Han mener begge bygger på gode etiske verdier, og tror nyrike City mangler nettopp dette.

- Det handler ikke om hvor mye du bruker, men om laget du har. Madrid kjøper hele tiden spillere, men de har ikke et lag. Det samme problemet vil City ha kommende sesong, forutser Mikel.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.