*Nettavisen* Sport.

Milan trolig til utlandet

Foto: AFP PHOTO / PACO SERINELLI (Scanpix)

Milan er ikke interessert i å spille hjemmemøtet med Celtic bak stengte dører. Dermed flyttes kampen til utlandet.

Bakgrunnen er at den italienske regjeringen onsdag vedtok forslaget om å stenge tribunene på alle arenaer som ikke oppfyller sikkerhetskravene. Blant disse er Milan og Inters hjemmebane San Siro.

Milan tar i mot Celtic til returmøte i åttedelsfinalen i Champions League 7. mars, men hvis ikke tilskuerforbudet er opphevet innen den tid spilles kampen neppe i Milano.

Sveits eller Frankrike?
Representanter fra Uefa skal møte MIlan-ledelsen fredag for å finne en løsning på saken. Milans president Silvio Berlusconi er imidlertid ikke særlig tilfreds med utsiktene til kampflytting.

- Selvsagt vil vi helst spille på San Siro. Men vi vil spille foran fansen vår. Jeg snakket med Michel Platini (Uefas president) onsdag, og han sa at det er to muligheter. Vi kan enten spillet på et tomt stadion, eller flytte kampen til en nøytral bane, sier Berlusconi.

Det har vært spekulert i om oppgjøret vil bli spilt i Sveits eller Frankrike, men også Newcastles bane St James' Park skal være et alternativ.

Truer med streik
Hjemme i Italia blir det uansett ikke lett å finne alternativer. Ifølge landets regjering er bare seks av Italias 31 fotballarenaer (i Serie A og B) i god nok stand til at det er forsvarlig å spille fotball der. Olympiastadion i Roma og banene i Torino, Sienna, Cagliari, Palermo og Genoa er de eneste som er godkjente.

Men blant spillerne og lederne i de italienske klubbene er reaksjonene på tiltakene knallharde. Ifølge Livorno-spiss Cristiano Lucarelli, som representerer laget i spillerforeningen, er en streik en sannsynlig utgang på saken.

- Vi respekterer regjeringens beslutning, men kan ikke akseptere at enkelte lag får spille uten publikum, mens andre spiller for fulle tribuner, sier Lucarelli.

- I går spurte klubbpresidentene oss i spillerorganisasjonen om vi er klare for en endagsstreik. Det sa vi ja til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.