*Nettavisen* Sport.

Mild straff for Thioune

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

- Vi er uenige med dommeren, sier lederen av Disiplinærutvalget til Nettavisen.

15.09.10 18:58

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund bestemte på et møte onsdag ettermiddag straffen til Moldes Makhtar Thioune. Moldes stjernespiller får den mildest mulige straffen og blir utestengt i bare en kamp.

Thioune fikk direkte rødt kort etter en hendelse der han kom borti hælen til Strømsgodsets Joel Riddez etter en snau times spill i helgens oppgjør der Molde til slutt vant 3-1.

- Vi er uenige med dommerens betraktning om at dette er gjort med vilje, sier leder i Disiplinærutvalget i NFF, Einar Bergum, til Nettavisen.

Alvorlig brudd på spillereglene
Dommer Terje Hauge hadde i kamprapporten krysset av for at det hadde skjedd et alvorlig brudd på spillereglene. Den betraktningen var gjort utifra fjerdedommerens observasjoner, siden dommeren selv ikke så episoden. Fjerdedommeren mente at Thioune sparket/stemplet med vilje/forsettelig, heter det i kamprapporten.

- Fjerdedommeren er sikker i sin sak, og sier at Molde-spilleren sparker eller forsøker å sparke Strømsgodsets nummer 25 som er på vei framover, og derfor kommer det røde kortet, sa Terje Hauge til Nettavisen etter kampen.

Les også: - Sikker på utvisningen

Videobevis
Molde var på sin side av en helt annen oppfatning og la fram videobevis for å støtte sitt syn.

- Vi har drøftet de ulike forholdene og kommet til at det ikke er dokumenterbart at handlingen er gjort forsettelig. Det er noen karakteristika ved et spark som fører til fysiske utslag. Det finner vi ikke her, sier Einar Bergum.

- Betyr dette at utvisningen var feil?

- Det har vi ikke tatt stilling til. Men det er fysisk kontakt, så det er et brudd på spillereglene, sier Bergum.

Enstemmig
Han forteller at avgjørelsen om én kamps karantene var enstemmig blant de tre medlemmene i Disiplinærutvalget under dagens møte.

Makhtar Thioune må nå stå over Moldes neste seriekamp hjemme mot Hønefoss på søndag.

Hva mener du? Var straffen på én kamp riktig? Burde det røde kortet blir værende i dommerens lomme? Diskuter under.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.