RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: DARREN STAPLES (Reuters)

Millionbråk forstyrrer Rooney

Sist oppdatert:
Midt under VM-oppladningen kan Wayne Rooney bli dømt til å betale nærmere 50 millioner kroner til sitt tidligere agentfirma.

Oslo (ANB): Det er ikke rent få som har rettet pekefingeren mot Wayne Rooney når VMs største stjerne skal pekes ut. Hele England setter sin lit til at Manchester United-spissen gjør slutt på 44 års mesterskapsfortvilelse – og skyter VM-tittelen tilbake til balløya.

Hovedpersonen selv har imidlertid mer å tenke på enn fotball i oppkjøringen til sluttspillet. Fredag skriver den britiske storavisen The Sun at Rooney kan komme til å få en særdeles dårlig nyhet fra hjemlandet bare timer før England åpner VM mot USA.

Konkurranse: Tipp resultatene i VM - vinn reise

Stevnet for retten
Rooney og kona Coleen er stevnet for retten av sitt tidligere agentfirma, som mener det har rett på 20 prosent av parets inntekter fram til arbeidsforholdet opphørte i 2008.

Rooneys nåværende agent Paul Stretford var direktør for det aktuelle agentfirmaet helt inntil for to år siden – og tok ekteparet Rooney med seg videre da han forlot virksomheten.

Millionkravet som nå er framsatt mot Rooney, skal angivelig være et resultat av avtaler som ble inngått før partene skilte lag i 2008.

Saken var oppe i retten i Manchester i februar, og der argumenterte Rooney hardt for at han ønsket å være representert av nevnte Stretford.

Dom fredag
Fredag er det ventet at den endelige dommen foreligger. Spørsmålet er da hvor mye et eventuelt negativt utfall vil påvirke en av VMs aller største stjerner.

England-kaptein Steven Gerrard omtalte nylig Rooney som «Englands Pelé».

- Wayne er i posisjon til å gjøre VM til sitt eget – akkurat som Pelé og Maradona gjorde, sa han.

- Scenen er klar for at Wayne kan levere og skyte England til seier, tilføyde han.

Liverpool-strategen oppfordret samtidig stjernen til å kontrollere temperamentet sitt under VM-sluttspillet. Så sent som i generalprøven tidligere denne uka snakket United-angriperen på seg et gult kort.

- Hvis Wayne kanaliserer temperamentet sitt på rett måte, kan han bli en av de beste spillerne i dette mesterskapet, sa han.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere