RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Millioner til Vålerenga etter rekordovergang

TIL PALERMO Giancarlo Gonzalez, her i duell med Nederlands Dirk Kuyt, er klar for Palermo. Han selges fra Colombus Crew for 30 millioner kroner. I februar ble han solgt fra Vålerenga for rundt to millioner.
TIL PALERMO Giancarlo Gonzalez, her i duell med Nederlands Dirk Kuyt, er klar for Palermo. Han selges fra Colombus Crew for 30 millioner kroner. I februar ble han solgt fra Vålerenga for rundt to millioner. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)
Sist oppdatert:
Giancarlo Gonzalez solgt for 30 millioner kroner.

I februar slapp Vålerenga midtstopperen Giancarlo Gonzalez til amerikanske Columbus Crew for rundt to millioner kroner.

Tirsdag - et halvt år senere - ble costaricaneren, som storspilte under sommerens VM, solgt videre til italienske Palermo for nærmere 30 millioner kroner.

RUVET HØYEST: Giancarlo Gonzalez storspilte mot Italia i VM.

Vålerengas daglige leder Stig Ove Sandnes bekrefter overfor Nettavisen at det også betyr sårt tiltrengte penger inn for Oslo-klubben.

- Det kommer an på hvordan beløpet blir fordelt, men i utgangspunktet har vi krav på ti prosent, skriver Sandnes i en SMS til Nettavisen.

Det er liten tvil om at salget er godt nytt for Vålerenga, men Oslo-klubben kunne nok innkassert mer på å beholde Gonzalez til etter VM. Rekdal sa til Nettavisen i februar at klubben var nødt til å selge av økonomiske årsaker.

Columbus Crews sportsdirektør Gregg Berhalter legger ikke skjul på at klubben mottok et bud den ikke kunne si nei til.

- Tro meg, dette er ikke noe du sier nei til. Når det kommer et slik tilbud, takker du ja. Jeg mener at for oss er dette en «game-changer» når det gjelder hva vi kan gjøre med strukturen i klubben, sa Berhalter nylig ifølge MLS Soccer.

Berhalter bekreftet at det var snakk om den dyreste overgangen for en forsvarsspiller i MLS' historie.

Den italienske overgangsguruen Gianluca Di Marzio melder at Gonzalez skrev under på en fireårskontrakt tirsdag og at overgangsummen er 30 millioner kroner.

Det var Martin Andresen som hentet Gonzalez til Vålerenga i 2012. Costaricaneren fikk med seg 37 kamper på en og en halv sesong i klubben.

Under VM markerte han seg som en gigant i det costaricanske forsvaret. Han temmet blant andre Liverpool-klare Mario Balotelli og sørget for at Costa Rica sensasjonelt tok seg videre fra gruppespillet på bekostning av England og Italia.

Costaricanerne røk ut på straffespark mot Nederland i kvartfinalen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere