*Nettavisen* Sport.

Millionoverskudd i NFF

Foto: Scanpix (SCANPIX)

«Salget» Ståle Solbakken med på å løfte resultatet for Norges fotballforbund.

23.01.12 09:04

Oslo (NTB): Norges Fotballforbund har slitt økonomisk, men i fjor fikk NFF-konsernet et tosifret millionoverskudd, skriver Finansavisen.

Blant annet fikk man 4 millioner kroner i kompensasjon da man lot Ståle Solbakken bli trener i tyske Köln.

- Inntektene på Solbakken var ikke budsjettert, og vi mottok 4 millioner i kompensasjon i tillegg til noen variable muligheter for ytterligere betaling, sier økonomisjef Kai-Erik Arstad i Norges Fotballforbund (NFF) til Finansavisen.

Solbakken skulle egentlig ta over som norsk landslagssjef, men valgte i stedet tysk fotball og Köln. Det fikk NFF en solid økonomisk kompensasjon for. Fotballforbundet har de siste årene vært gjennom en omfattende omstilling etter likviditetsproblemer og røde aktivitetsregnskap siden 2008. I 2010 balanserte NFF-konsernet med et par hundretusener i overskudd av en omsetning på vel 775 millioner kroner.

- Vi avlegger endelige resultater som blir vesentlig bedre enn budsjettert. Aktivitetsregnskapet går i pluss for første gang på fire år, og dette er tall vi skal være stolte av, kommenterer Arstad.

Ifølge Finansavisen ender omsetningen på 850 millioner kroner og datterselskapene knyttet til Ullevaal stadion leverer et overskudd på 14,4 millioner kroner, etter millionforliket med konkursboet etter Lyn. For 2012 budsjetterer NFF-konsernet med et overskudd på 15 millioner kroner og 1,5 millioner i pluss i aktivitetsregnskapet. Omsetningen skal holde seg på fjorårsnivået - rundt 850 millioner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.