*Nettavisen* Sport.

Millionsignering for Hønefoss

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

Får hjelp av investeringsselskap for å hente Lyn-stjerne.

15.12.09 15:29

Ringblad melder tirsdag at Lyn-stjernen Paul Obiefule er klar for Hønefoss, akkurat slik Nettavisen antyde sist uke. 23-åringen har 10 landskamper for Nigeria, og 52 Tippeliga-kamper i sine tre sesonger i Lyn.

- Ned i lønn
Ifølge Nettavisens informasjon vil totalpakken på Obiefule ligge et sted mellom halvannen og to millioner i året (inkludert lønn og sign on), men Ole Bjørn Sundgot er ikke redd for at pengene ikke skal være vel investerte.

- Jeg har ikke hatt noe med lønnsforhandlingene å gjøre, så jeg kjenner ikke summene, men vet at han måtte ned i lønn fra Lyn-tida hvis han skulle bli HBK-spiller, sier Sundgot til Nettavisen.

- Men vi har fått hjelp av et investeringsselskap for å få til dette. For oss handler det om to ting. For det første at spilleren skal forsterke laget, for det andre at lever vi i en verden som krever markedsføring og profilering. Dessuten, for investorene er det selvsagt også viktig at spillerne de henter også kan gi en avkastning, sier Sundgot.

Tror på hurtig salg
For målet er så definitivt ikke at Obiefule skal bli på AKA Arena til evig tid. I den siste tida har midtbanespilleren blitt koblet til skotsk toppfotball, men også en tysk klubb skal ha vært inne i bildet før han ble klar for HBK.

- Jeg tror at Paul og agenten forsto at det kanskje kunne vært lurt med en sesong til i Norge. Tippeligaen er et godt utstillingsvindu, og Hønefoss ligger bare en time unna Gardermoen flyplass, så det er lett å komme hit for å se på spillere.

- Planen på sikt er selvsagt at han skal bli solgt videre. Kommer det inn et bra tilbud etter en sesong skal det være lett å kunne gå til en ny klubb, understreker Hønefoss-treneren.

- Spennende spiller
At han har sikret seg en klassespiller er Sundgot overhodet ikke i tvil om.

- Paul er veldig spennende. Vi er veldig godt fornøyde, og det er slike spillere vi trenger hvis vi skal kunne bite fra oss neste år.

- I tillegg er vi litt heldige. Det var to andre, norske klubber som ba Paul om å vente til januar med å bestemme seg siden de må ha oversikt over egen tropp først. Vi er i en situasjon hvor vi ikke trenger å vente med slike beslutninger, avslører den tidligere Englands-proffen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.