*Nettavisen* Sport.

Millionspiss klar for Viking

Foto: (AFP/Scanpix)

Er enige om fireårskontrakt.

05.01.10 19:35

Viking har jaktet den svenske spissen Patrik Ingelsten i lang tid, og nå er det endelig klart at spissen vil underskrive med klubben.

Onsdag drar Heerenveen-spilleren til Stavanger for å gjennomgå den obligatoriske legesjekken og for å underskrive en fireårskontrakt, skriver barometern.se.

- Jeg pratet med trener Åge Hareide før jul og fikk et veldig godt inntrykk. Han vil ha meg som midtspiss, og vil at jeg skal gå på dype løp og være mye inne i boksen, sier Ingelsten til den svenske avisen.

Ned i lønn
27-åringen har vært i forhandlinger med Viking siden midten av desember, men har drøyd med å ta den endelige avgjørelsen. Ingelsten går endel ned i lønn, men det kompenseres av andre forhold synes han.

- Jeg tror dette kommer til å bli et løft fotballmessig, men også sosialt for familien. Det virker å være veldig fint i Stavanger. Bare det å dra fra en by med 28.000 innbyggere til en by med over 100.000 innbyggere kjennes bra, sier Ingelsten.

Rundt fem millioner
Viking og Heerenveen har lenge vært enige om overgangssummen, som skal ligge rundt fem millioner kroner. Det er i så fall rundt halvparten av hva Heerenveen betalte for et år siden.

Men Ingelsten har slitt etter overgangen fra Kalmar til den nederlandske klubben. Historien ligner mye på den til Tarik Elyounoussi. For Ingelsten, som Elyounoussi, herjet før han dro til Nederland. Han nettet 22 ganger for Kalmar, og ble toppscorer da klubben vant seriegull i Sverige i 2008.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.