RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mini: - Helt forferdelig

EM-KVALIK: Ekspertene har ikke stor tro på så mange norske jubelscener under EM-kvalifiseringen.
EM-KVALIK: Ekspertene har ikke stor tro på så mange norske jubelscener under EM-kvalifiseringen. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Ekspertene tror Norge får en tøff EM-vei.

Søndag ble det klart hvem Norge skal møte i EM-kvalifiseringen til 2016. Og det blir ingen tøff oppgave, siden både Kroatia og Italia er antatt sterkere.

Heller ikke Bulgaria, Aserbajdsjan og Malta er til å kimse av for et norsk landslag som ikke har hatt mye medvind i de siste kvalifiseringene.

Alle ekspertene Nettavisen har snakket med, er enige om at veien til EM-sluttspillet i Frankrike blir lang for Per-Mathias Høgmos utvalgte menn. Noen er mer negative enn andre.

- En forferdelig trekning for Norge. Vanskelig å bli nummer to i gruppen og ingen publikumslag som kan fylle Ullevaal, sier Mini Jacobsen til Nettavisen.

FORFERDELIG: Mini Jacobsen var ikke fornøyd med EM-trekningen.

- Er ikke bedre
Den tidligere Rosenborg-spilleren får støtte av Viasats Roar Stokke.

- Norge er akkurat nå i en situasjon, både på klubb og landslagssiden, som tilsier at vi ville fått det tøft i alle grupper. Vi er ikke bedre akkurat nå. Vi skulle jo spasere oss til VM i Brasil på grunn av heldig trekning, også. Det er helt ufarlig å være ærlig om situasjonen, og den er at både Italia og Kroatia er bedre med tanke på fotballkultur, tradisjoner og nivå. Vi må fighte med Bulgaria om tredjeplassen og kanskje klare å bli beste treer, sier Stokke til Nettavisen.

- Eventuelt play-off. Aserbajdsjan er umulig å forutse, men blir vanskelig borte. Bulgaria kan fort komme tilbake på godt, gammelt nivå. Alt over en tredjeplass er en real bonus. Det er bedre å overraske positivt, enn å ha for store forhåpninger. Det så vi i VM-kvaliken. Det er ikke tilfeldig at det er 14 år siden siste mesterskap, sier den profilerte fotballkommentatoren.

- Sverige eller Danmark
Norge var nær ved å komme i gruppe med Sverige eller Danmark, men det var Kroatia som kom opp av bollen når kun tre lag lå igjen. C More-kommentator Kenneth Fredheim mener at det ville vært bedre og fått én av de to andre.

TØFT: Kenneth Fredhiem tror Norge må satse på tredjeplassen.

- Dette er ingen drømmetrekning. Det blir knalltøft. Kroatia er ingen drømmemotstander, det hadde vært bedre med Sverige eller Danmark, siden de var så nære. Dette blir en stor utfordring, sier Fredheim til Nettavisen.

- Italia vinner gruppen, mens Kroatia er favoritt til å bli nummer to. Bulgaria er det alltid usikkert med. Hvor gode er de? Det blir ingen enkle bortekamper. Det gjelder at vi viser en viss kynisme på bortebane her, sier Fredheim.

C More-profilen mener også at Norges beste sjanse for avansement til EM-sluttspillet i 2016 er via å bli blant de beste treerne eller en play-off-plass.

- En liten nasjon
Tidligere landslagsbauta Rune Bratseth mener det er viktig å huske på at Norge ikke er noen stormakt på fotballbanen, men utelukker ikke avansement.

- Det er fullt mulig. Men det blir ikke lett. Vi er en liten fotballnasjon, og det er et viktig utgangspunkt å ha. Italia og Kroatia må man bare prøve å ergre så godt som mulig. Malta og Aserbajdsjan vet vi er på nivå med Norge ferdighetsmessig, men kanskje ikke like bra taktisk, sier han til Nettavisen.

LITEN NASJON: Rune Bratseth mener vi ikke må vente for mye av landslaget.

- Vi kan ikke vente for mye. Vi må slå nedenfra og prøve å komme opp i angrepsposisjon. Etter en tung periode nå, er det heller ingen som venter at Norge skal gjøre det så utrolig bra, sier den tidligere Tysklands-proffen.

Også Dag Solheim, tidligere programleder og kommentator, mener EM-kvalifiseringsgruppen blir tøff og tror Norge skal slite med å gå videre.

- Ja, det tror jeg. Italia vinner gruppen og jeg er redd for at både Kroatia og Bulgaria er bedre enn Norge, sier fotballentusiasten til Nettavisen.

Italia først
Søndag ble også kampoppsettet for kvalifiseringen klart og det blir storfint besøk på Ullevaal den 9. september. Da kommer Mario Balotelli og Italia.

Norges første bortekamp er mot Malta 10. otkober, mens det også skal spilles mot Bulgaria på hjemmebane og Aserbajdsjan borte før 2014 er omme.

2015 åpner med den svært vanskelige bortekampen mot Kroatia 28. mars.

Her er hele oppsettet:
9.september 2014: Norge - Italia
10.oktober: Malta - Norge
13.oktober: Norge - Bulgaria
16.november: Aserbajdsjan - Norge
28.mars 2015: Kroatia - Norge
12.juni: Norge - Aserbajdsjan
3.september: Bulgaria - Norge
6.september: Norge - Kroatia
10.oktober: Norge - Malta
13.oktober: Italia - Norge


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere