«Mini» mener Rosenborg-spillerne kan glemme gullfeiringen

INGEN FEIRING: Mini mener Rosenborg-spillerne må utsette feiringen av gullet, uavhengig av resultatet mot Bodø/Glimt.

INGEN FEIRING: Mini mener Rosenborg-spillerne må utsette feiringen av gullet, uavhengig av resultatet mot Bodø/Glimt. Foto: Montasje Scan-Pix

Han tror likevel gullkampen avgjøres søndag.

18.10.15 10:23

Etter at Stabæk tapte hele 1-4 hjemme mot Aalesund, lørdag, har Rosenborg mulighet til å sikre ligagullet hjemme på Lerkendal søndag. Da må Bodø/Glimt slås. Ender kampen uavgjort, er trønderne i praksis mestere, men kun tre poeng vil være nok i teorien.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er blant de som tror Rosenborg sikrer gullet søndag, men han tror ikke spillerne vil gjennomføre noen gullfeiring av den grunn.

- Det blir ikke noen feiring for spillerne. De spiller mot Lazio allerede på torsdag, i en kamp som er enda viktigere. Det blir mer som en lettelse å vinne gullet. Alle vet at Rosenborg vinner til slutt, så det blir godt å få det unnagjort, sier Mini til Nettavisen.

Frykter Trond Olsen
Rosenborg er ubeseiret hjemme på Lerkendal denne sesongen, og har vunnet hele ti av lagets 13 kamper på eget gress. Bodø/Glimt regnes som et godt kontringslag, men har bare vunnet fire av 13 bortekamper denne sesongen.

Selv om Mini regner med at Rosenborg sikrer tre poeng mot Jan Halvor Halvorsens mannskap, minnes han tilbake til 2008, da Bodø/Glimt ødela for Rosenborg-medalje i Tippeligaen.

Med seier hjemme mot Glimt i november 2008, ville nemlig Erik Hamréns gutter ha mulighet på bronsemedalje. Slik gikk det ikke. Ett navn dukker opp i Minis hode når han tenker tilbake på kampen: Trond Olsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HERJER: Trond Olsen har for vane å herje med Rosenborg. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

- Trond Olsen liker å score mot Rosenborg på Lerkendal. Jeg husker han scoret tre mål i 2008 på Lerkendal, da medaljen røyk. Så jeg er ikke 100% sikker på seier søndag heller, forteller Mini.

Også i årets sesong scoret kantspilleren mot trønderne. I kampen lagene spilte i Bodø, vant nemlig hjemmelaget 1-0. Målscorer? Jo, det var Trond Olsen.

LES OGSÅ: Hoseth med overraskende gullhjelp til Rosenborg

Minner om Molde
2015-sesongen i Tippeligaen har ikke vært av det mest spennende slaget, sett med nøytrale øyne. Allerede fra start av, tok Rosenborg kommandoen. Det initiativet, og den ledelsen de opparbeidet seg, har de aldri gitt fra seg.

Trønderne har bare tapt tre kamper, og har plukket 61 poeng i ligaen når det gjenstår fire serierunder.

Laget er også klare for cupfinale, etter at de senket Stabæk i ekstraomgangene i semifinalen på Lerkendal forrige måned. Alt i alt, minner årets Rosenborg-sesong veldig om den sesongen Molde hadde i fjor.

Molde vant nemlig «the double» forrige sesong, og virket nærmest uslåelige. Denne sesongen har det likevel gått verre med moldenserne, som ligger helt nede på syvendeplass på tabellen.

LES OGSÅ: Rosenborg-stjernen skadet: Aner ikke alvorligheten

Klikk på bildet for å forstørre.

GULL: Mini Jakobsen tror Rosenborg sikrer gullet søndag. Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

LES OGSÅ: Brennhet Pedersen ga TV 2-Davy RBK-løfte

Vil ta tilbake tronen
Nettopp det at det er Molde som har sittet på tronen i norsk fotball de siste årene, gjør at årets gull vil smake ekstra godt for trønderne, tror Mini.

- Et Rosenborg-gull er enormt viktig for trønderne. Ser vi de siste 20-25 årene, har Rosenborg vært Norges desidert beste lag. De siste fire årene har det vært Molde, men ellers har Rosenborg dominert. I Trondheim har det vært et ønske om å ta den tronen tilbake. Spesielt siden det er Molde det er snakk om.

Den tronen er nå Kåre Ingebrigtsens gutter på vei til å ta tilbake. For det at Rosenborg vinner gull i år, er det liten tvil om. De som gjenstår å se, er om Rosenborg-spillerne takler presset, og sikrer trøndernes første ligagull på fem år allerede søndag.

Kampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt kan du følge live i vårt livesystem søndag klokka 18.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.