Gå til sidens hovedinnhold

Mini mobber Northug

Petter Northug scoret mot gamle Rosenborg-helter, men ble likevel satt på plass av Mini etterpå.

RBK OLD BOYS - MOSVIK 4-1:

TRONDHEIM (Nettavisen): Petter Northug og hans fotballklubb Mosvik møtte onsdag Mini Jakobsen og gamle Rosenborg-stjerner til en oppvisningskamp.

Det endte med en klar 4-1-seier til gamlegutta til Rosenborg mot 5. divisjonslaget.

- De løp mye, men fotball var det jo vi som spilte. Nei, jeg trodde at de var bedre, sier Mini til Nettavisen.

Northug scoret
Den gamle venstrevingen scoret et flott mål i førsteomgangen, da han la på til 2-0. Ellers var TV 2-eksperten mer opptatt med å gi radiointervju til NRK midt i førsteomgangen og var ellers lite synlig, annet enn de rappkjeftede kommentarene vi er vant til fra den tidligere lynvingen.

Men selv om Mosvika tapte fortjent mot Rosenborgs gamlegutter, fikk de mange fremmøtte på kunstgresset på Lerkendal se Northug-mål.

Først kom skiesset nært da et tåskudd gikk like utenfor krysset. Like etter fikk Mosvika straffe og der var Northug sikkerheten selv da han plasserte ballen trygt til venstre for Rosenborg-keeper Ivar Selnæs.

Men det hjalp så lite. Rosenborg var hele veien hakket bedre enn Mosvikas mange spillere.

Northugs lag stilte med 13 innbyttere, blant andre Northugs hybelvert og 71 grader nord-deltaker Hallgeir Martin Lundemo. På Rosenborgs lag var spillere som Sverre Brandhaug, Erik Hoftun, Christer Basma, Bjørn Otto Bragstad, Ståle Stensås og den for anledningen innleide Lars Bohinen.

Overså lillebror
På stillingen 3-1 til Rosenborg, akkurat da Mosvika hadde lyktes i å etablere et visst press på Rosenborgs gamle storheter, viste Petter Northug glimt av storhet også på fotballbanen.

Han fikk ballen midt inne på Rosenborgs banehalvdel og ble presset av Rosenborgs gjestespiller Lars Bohinen. Men da den gamle landslagsstjerna skulle ta ballen fra Northug, vartet skistjerna opp med en herlig tofotsfinte.

Lars Bohinen var med ett på vei inn i pølseboden på Lerkendal, mens Northug avanserte mot Rosenborgs 16-meter.

Der kom Mosvika i overtall, med venstrekant og lillebror Tomas Northug helt alene på vei inn i feltet. Men storebror Petter overså lillebrors initiativ og fyrte i stedet av et skudd rett i Bjørn Otto Bragstad.

Og med bommen forsvant også Mosvikas ørlille håp om å komme tilbake i oppgjøret.

- Han har vel ikke troa på meg, sier lillebror Tomas til Nettavisen etter oppgjøret som Mosvika til slutt tapte 4-1, etter nok et baklengsmål rett før slutt.

- Jeg følte meg fri på venstresiden der hele kampen, men jeg fikk jo ingen pasninger. Og derfor forventet jeg heller ikke ballen fra Petter der, han var jo så opptatt av å vise seg fram for Mini, sier Tomas.

Langvarig returkamp?
Petters egen forklaring er en helt annen. For OL-helten har fortsatt ikke glemt det som skjedde i NM på ski i vinter.

Da gikk nemlig brødrene Northug på samme stafettlag, der de tok gull. Men før Petters sisteetappe sørget Tomas for at Petter fikk ei luke å ta inn på konkurrentene. Det gjorde Petter, og sørget for at Northug-brødrene tok et historisk NM-gull.

- I NM så måtte han gi meg en luke, så nå fikk jeg endelig tatt igjen for det. Det var derfor jeg ikke spilte han gjennom, sier Petter Northug til Nettavisen.

Dermed ble det en solid seier til Rosenborg til slutt. Stensaas scoret kampens første mål, mens de øvrige ble satt inn av Mini, Kjell Guldseth og Svend Didriksen.

Men tro ikke at det er over.

- Vi skal ha et returoppgjør, to ganger 90 minutter. Så vi trenger bare å ta igjen 4-1 på hjemmebane, avslutter Northug.

- Det går greit. Det er jo de som løper, vi spiller bare ball mellom dem, smiler Mini.

Som tydeligvis glemte at oppgjøret på Lerkendal varte i bare to ganger 30 minutter.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken