RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miniputten klarte seg bedre enn Brasil

FULL KONTROLL: Tyskland og Lukas Podolski hadde full kontroll på lille Gibraltar.
FULL KONTROLL: Tyskland og Lukas Podolski hadde full kontroll på lille Gibraltar. Foto: Matthias Schrader (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men Gibraltar var aldri i nærheten av å true Tyskland.

TYSKLAND - GIBRALTAR 4-0:

Lille Gibraltar er en av de yngste fotballnasjonene i Europa og er i år for første gang med i kvalifiseringen til EM. Fredag møtte de verdens beste lag.

Tyskland gikk til topps i VM i sommer etter seier mot Argentina i finalen. I semifinalen banket tyskerne hjemmenasjonen Brasil med hele 7-1.

Det gikk heldigvis ikke så ille for Gibraltar i møte med Joachims Löws menn.

Thomas Müller sendte vertene foran allerede etter 12 minutter og samme mann la på til 2-0 etter en snau halvtimes spill i Tyskland.

Før lagene gikk til pause, økte Mario Götze ledelsen til 3-0.

I andre omgang ble Yogan Santos eneste målscorer, da han satte ballen i eget nett. Det ble med andre ord et hederlig tap for miniputten mot Tyskland.

Tyskernes keeper, Manuel Neuer, av de fleste regnet som verdens beste burvokter, fikk ikke all verdens å henge fingrene i denne kampen.

Keepertrøyen kan nok fint brukes igjen, uten å måtte vaskes.

Seieren var viktig for Tyskland, som har tapt litt terreng til Polen i gruppen. Löws menn har nå sju poeng etter fire kamper. Det samme har Skottland og Irland. De to lagene møttes i Glasgow fredag og der vant skottene 1-0.

Polen topper med ti poeng etter fire kamper. De slo Georgia 4-0 borte.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere