RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Varfjell, Fredrik

Minst én av dem skal bli A-landslagsspiss

Sist oppdatert:
Norske angrepslegender skal dyrke norske goalgettere.

Mandag gikk startskuddet for spissprosjektet til Norges Fotballforbund. Seks lovende spisstalenter er plukket ut for å dyrke fram goalgetteren i dem. På første samling tok Tore André Flo kommandoen og ledet skuddtreningen i Vallhall.

Den tidligere Chelsea-spissen skal sammen med Jan Åge Fjørtoft, Sigurd Rushfeldt og Arild Sundgot bidra med kunnskap og erfaring for å skape morgendagens norske matchvinnere. Spissprosjektet ledes av KFUMs Eivind Arnevåg.

– Vi snakker om små justeringer. Det er gjerne det som skiller det å ha stang inn og stang ut. Spissutdanning er vanlig i mange land, og Norge må følge etter. Målet er å skape toppscorere i norsk fotball, for så sende dem ut i større ligaer, sier Flo.

– Trenger bedre spillere
Veton Berisha (19), Mohamed Elyounoussi (19), Bård Finne (18), Zymer Bytyqi (16), Runar Espejord (17) og Håkon Lorentsen (16) er de utvalgte i prosjektet.

– Vi vil prøve å slipe dem og få skikkelige målscorere. Gamle spisser som Flo, Fjørtoft og Rushfeldt kan hjelpe til med verdifull kompetanse. Vi trenger så absolutt bedre spillere, i dette tilfellet spisser, hvis vi skal henge med, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Under mandagens økt ble det trent på ulike typer skudd. I tillegg prøvde spillerne seg på både headinger og volleyskudd.

– Det er gøy å være med. Her kan vi få mye erfaring, og jeg kan møte andre gode spisser. Det jeg lærer her, har jeg lyst til å ta med videre når jeg reiser til Köln, sier Finne til NTB, som ved nyttår forlater Brann til fordel for tysk 2. Bundesliga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Mye talent
Arnevåg har hatt ansvaret for spissprosjektet siden i sommer. Etter første møte ser han en læresugen gjeng.

– Det er mye talent og kvalitet her, men de har fortsatt mye å hente. Vi kan gi dem kunnskap og inspirasjonen på veien, sier han til NTB.

Det er det vellykkede prosjektet «Morgendagens keeper» som ligger bak fotballforbundets nye satsing på Norges unge spisser. Ifølge Arnevåg er det foreløpig ikke satt noen kriterier for hva som vil gjøre spissprosjektet til en suksess.

– Men klarer vi å få én av dem til å spille regelmessig på landslaget, har vi lyktes. Målet for være å få spillerne etablert i eliteserien, og at de klarer å score ti mål eller mer hver sesong, mener Arnevåg.

Han skal følge opp spillerne i klubbene personlig under prosjekttiden. Det er tiltenkt to til tre samlinger i året. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere